75 kroppar bärgade från olycksplanet

Mer än häften av de omkomna har hittats

Foto: AP
Air France flight 447 var på väg från Rio de Janeiro i Brasilien till Paris i Frankrike den första juni förra året när det störtade i Atlanten. Samtliga 228 ombord omkom.
NYHETER

75 kroppar har bärgats från det Air France-plan som störtade utanför Brasiliens kust för två år sedan. 

Det uppger den statliga nyhetsbyrån i Brasilien, rapporterar CNN.

Foto: PRIVAT
Svenska Christine Badre Schnabl, 34 hennes son Philippe, 5 var tillsammans med Laura Rahal, 27 med på planet som störtade över Atlanten 2009.

Kropparna har bärgats den senaste månaden. Robert Soulas, vice ordförande i den franska föreningen för anhöriga efter olyckan, säger till CNN att uppgifterna kommer från franska myndigheter.

– Personligen skulle jag ha önskat att kvarlevorna från våra nära och kära fick ligga kvar på havsbotten, säger Robert Soulas.

Kropparna har ännu inte identifierats.

Tre svenskar

Air France-planet kraschade i Atlanten i juni 2009.

Planet var då på väg från Rio de Janerio till Paris i då det plötsligt försvann. Först när vrakdelar flöt iland i Brasilien fick man bekräftat att planet störtat.

Samtliga 228 personer på olycksplanet, varav tre svenskar, omkom.

Huvudelen av vraket hittades i år på mellan 3 800 och 4 000 meters djup efter en insats med fjärrstyrda ubåtar.

Majoriteten av kropparna satt då fortfarande fast inne i flygplanet.

Fyra minuter

Sammanlagt har nu kvarlevorna av 120 människor hittats efter olyckan, 50 av dem plockades upp ur havet dagarna efter olyckan.

I början av maj i år hittades även flygplanets svarta låda. Undersökningen av den pågår, men utredarna har redan kunnat konstatera att olycksförloppet pågick i nästan fyra minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM