Skattsökare dyker efter bin Ladin

”VI ÄR AMERIKANSKA PATRIOTER” Djuphavsäventyraren Bill Warren från Kalifornien tycker inte att president Obama har gett tillräckliga bevis för Usama bin Ladins död, han tänker dyka efter förre al Qaida-ledarens kvarlevor.
NYHETER

Amerikanske djuphavsveteranen Bill Warren tvivlar på att bin Ladin verkligen är död.

Därför tänker han sjösätta en expedition för att söka efter terrorledarens kropp.

– Jag litar varken på min regering eller på Obama, Warren till nyhetssajten TMZ.

Usama bin Ladin.

Usama bin Ladin sköts till döds av en amerikansk trupp i Pakistan i slutet av april. Hans kropp togs omhand och sänktes i Arabiska havet hangarfartyget USS Carl Vinson – det har den amerikanska regeringen uppgett.

”Hitta bevis”

Men skattletaren Bill Warren tvivlar starkt på uppgifterna. Därför tänker han nu ge sig ut på en expedition och söka efter terrorledarens kropp på havsbottnen.

– Syftet är att ta reda på om Osama verkligen är död och att hitta bevis till världen för att så verkligen är fallet. Vi gör detta för att vi är amerikanska patrioter och för att vi känner att president Obama har misslyckats med att ge oss bevisen, säger Bill Warren till TMZ.

Han lägger sedan till:
– Jag litar varken på min regering eller på Obama.

”Hitta kroppen”

Sökandet efter kroppen ska ske i norra delen av det Arabiska havet, där kroppen dumpades enligt militären.

– Vi ska försöka hitta och bärga kroppen, fotografera och filma den, och sedan göra ett DNA-test, säger Bill Warren.
Warren tänker använda ett antal båtar utrustade med ”högteknologiska hjälpmedel” i sökandet. Operationen kommer att kosta hundratusentals dollar. Dessutom ska ett filmteam dokumentera hela expeditionen.

ARTIKELN HANDLAR OM