Anni Dewani ville ställa in bröllopet

NYHETER

Svenska Annie Dewani mördades under sin smekmånad i Sydafrika förra året.

Misstänkt för mordet är hennes man Shrien Dewani.

Nu kommer uppgifter om att Annie ville ställa in bröllopet – och inte ens tyckte om sin blivande make.

Det är Annies kusin och nära vän, Sneha Hindocha, som har berättat för den brittiska polisen om Annis tvivel inför giftermålet med brittiska Shrien Dewani, skriver Daily Mail.

Annie tvivlade på om hon älskade – eller ens tycket om – sin blivande make.

Inte den idyll Shrien målar upp

Kusinen har också berättat för polisen att Anni inte ville åka på bröllopsresa, och fick veta vart de skulle bara dagar innan avfärden.

– Detaljerna om förhållandet ger en bild långt ifrån den idyll som Shrien Dewani målar upp. Det fanns tillfällen när hon till och med sa att hon inte ens tyckte om honom, säger en poliskälla till Daily Mail.

Kontaktade polisen innan gripandet

Hindocha ska enligt Daily Mail ha kontaktat polisen med sina misstankar redan innan Shrien Dewani greps den 7 december förra året. Hon ska också ha gett dem över 100 sms från Anni, där hon skriver om sina tvivel gentemot sin blivande make.

Kusinen berättar också att paret ofta bråkade.

Nekades obevakad permission

Shrien Dewani misstänks ha lejt de män som kapade parets taxi och mördade Anni under smekmånaden i Sydafrika.

Taxichauffören har redan erkänt och dömts till 18 års fängelse i en överenskommelse med åklagaren.Shien Dewani har släppts mot borgen, och vårdas sedan flera månader på en psykiatrisk klinik för posttraumatisk stress. Han nekades en obevakad permission förra veckan eftersom det finns en risk att han rymmer.

Under domstolsförhandlingarna har det framkommit uppgifter om att inte heller Shrien ville gifta sig – och att han sökte efter en väg ut.

Anni Dewani mördades i november förra året. Shrien Dewani hävdar att han är osyldig.