Flera allvarliga trafikolyckor i natt

46-åring död utanför Sorunda

NYHETER

Flera trafikolyckor med allvarlig utgång inträffade i östra Svealand natten till söndagen. I närheten av Sorunda dog en 46-årig lettisk medborgare efter att en rattfull man kört in i hans bil bakifrån.

En 46-årig lettisk man dog under natten till söndagen, efter en krock strax före midnatt på länsväg 225 norr om Sorunda. Mannen blev påkörd bakifrån när han skulle göra en vänstersväng.

  – Bilen kom i väldigt hög fart. Enligt vittnen var det upp emot 200 kilometer i timmen, säger Richard Andersson, stationsbefäl på polisen i Flemingsberg.

  Föraren av den bilen är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik. Han ådrog sig lindriga skador vid krocken, men ska höras så snart som möjligt, uppger polisen på söndagsmorgonen.

Ytterligare två personer som färdades i hans bil har skadats vid krocken.

Blödningar i huvudet

I Skogstorp utanför Eskilstuna skadades en 63-årig man allvarligt efter att han kört omkull med en fyrhjulig motorcykel på en grusväg. Mannen hittades i diket under fyrhjulingen och fördes till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Strax efter klockan fem i morse var han fortfarande medvetslös.

– Han har blödningar i huvudet, blod i lungorna och revbensfrakturer, men jag törs inte svara på om hans tillstånd är livshotande, säger Roland Lindkvist, länsvaktahavande befäl på polisen i Södermanland.

Föraren försvunnen

På Södertäljevägen mellan Mariefred och Nykvarn hittade polisen vid halv fyra-tiden i morse en upp- och nervänd bil på vägbanan.

– Vi har anträffat bilen, men inte föraren. Och ingen har kommit in till sjukhuset heller, säger P-O Forsell, stationsbefäl på polisen i Södertälje.

Polisen försöker nu få tag i bilens ägare.

– Bilen är inte anmäld stulen, men man kan ju fundera på varför föraren har stuckit iväg, säger P-O Forsell.