I dag kan han gå fri

Advokaterna och åklagarna i hemligt möte om utredningen

FRIAS? I dag ska Dominique Strauss-Kahns advokater träffa åklagarna för att diskutera utredningen.
NYHETER

I dag kan Dominique Strauss-Kahn gå fri.

Hans advokater möter i dag åklagarna för att diskutera om anklagelserna mot honom ska läggas ner.

Det uppger källor nära utredningen till The Wall Street Journal.

Advokaterna och åklagarna ska träffas under morgonen lokal tid för att diskutera fallet. Enligt källor till The Wall Street Journal kommer advokaterna då kräva att fallet läggs ner och att Dominique Strauss-Kahn, 62, går fri.

Tvivlar på berättelsen

Åklagarsidan meddelade i fredags att de hade anledning att tvivla på hotellstäderskan, som anklagat den förre IMF-chefen för sexövergreppen, eftersom hon ljugit under ed.

Åklagarna uppgav dock att man skulle fortsätta utreda fallet och diskutera hur man skulle gå vidare. Enligt källor till The Wall Street Journal ska åklagarna nu ha beslutat sig för att de inte kan gå vidare.

Strauss-Kahn släpptes från sin husarrest i fredags, efter att åklagarna meddelat rätten om utvecklingen i fallet.

Stämmer journalister

I går meddelade hotellstäderskan att hon stämmer fem av tidningen New York Posts journalister som i flera artiklar hävdat att kvinnan är prostituerad.

”De har falskt och uppsåtligt påstått att käranden är en prostituerad som rutinmässigt sålt sex för pengar till manliga gäster på Sofitel Hotel”, står det i anmälan.

Tidningen publicerade den 2 juli en artikel där en källa som är inblandad i utredningen uppgav att kvinnan tog emot pengar och stora summor drickspengar från okända män på hotellet.

New York post uppger att källan är ”trovärdig” och att tidningen står bakom sina reportrar.