Misslyckad guldkupp

Backade in i väggen i stället för skyltfönstret

NYHETER

En guldsmedsbutik på Nybrogatan utsattes i morse för ett stöldförsök.

En bil försökte backa in i butikens skyltfönster. Men guldtjuvarnas plan misslyckades.

Foto: P-O Sännås
En polis vid det misslyckade guldrånet i Stockholm.

Polisen fick överfallslarmet från guldsmedsbutiken strax efter klockan nio i morse - en butik som rånades för bara några veckor sedan.

Butiksinnehavaren såg hur en mörkgrå Volvo V70 kombi av 2010 års modell försökte backa in i butikens skyltfönster. Guldtjuvarna hade först ställt upp en lastpall mot butikens skyltfönster och planen var att backa in bilen mot lastpallen för att på så sätt kunna forcera skyltfönstret utan att bilen tog skada.

Två maskerade män

Men den planerade guldkuppen fick ett snöpligt slut. Tjuvarna lyckades inte forcera butiksentrén utan körde i stället in i husväggen och fick sedan bråttom att komma därifrån.

Ett vittne som befann sig på ett café snett över gatan upptäckte rånförsöket.

– En kvinna kom in och var rädd. När jag tittade ut såg jag två maskerade män som stod utanför guldsmedsbutiken. De hade svarta hoodjackor och något svart över ansiktet, berättar vittnet, som dock inte såg någon bil utanför butiken.

Bilen var stulen

Polisen har spärrat av kring butiken och söker nu efter den mörkgrå bilen, som visade sig vara stulen.

– Vi utgår från att bilen fått synliga skador på bakpartiet. Det var ju en bil av nyaste modellen. Vi är intresserade av iakttagelser av händelsen, säger Ulf Lindgren, informationsansvarig hos Stockholmspolisen. 

ARTIKELN HANDLAR OM