Vapenliga i Göteborg och Stockholm sprängd

Hade tillgång till hel arsenal av vapen

Foto: Polisen
Vapenbeslag Under sommaren har polisen beslagtaget en hel arsenal av automatvapen och ammunition. Fyra personer är gripna.
NYHETER

Automatvapen, revolvrar och skarp ammunition.

Polisen i Stockholm och Göteborg har sprängt en vapenliga med tillgång till en hel arsenal av vapen avsedd för den grova brottsligheten.

Foto: Polisen
Enligt polisen var flera av vapnen avsedda för organiserad brottslighet.

Polisen i Göteborg har sedan i våras jobbat med att stoppa vad man kallar en ”okontrollerbar illegal vapeninförsel” till Sverige.

Vid tre olika tillslag i Göteborg och i Stockholm under sommaren har ett stort antal vapen beslagtagits. Bland annat pistoler, automatvapen, ljuddämpare och stora mängder ammunition.

Fyra gripna

– Vi vill inte gå in på hur många vapen det rör sig om. Men det fanns en uppgift ute som sa att det var ett 20-tal vapen, jag kan säga att det är betydligt mer än så, säger Sven Alhbin, biträdande chef för länskriminalpolisen.

Enligt polisen ska de flesta av de beslagtagna vapnen ha varit avsedda för de kriminella gängen. Fyra personer har gripits och häktats misstänkta för grovt vapenbrott.

Lång förundersökning

– Mot bakgrund av den bekymmersamma situationen, med en till synes nästan okontrollerbar illegal vapeninförsel och många grova våldsbrott där skjutvapen används, är det naturligtvis tillfredsställande att vi har lyckats beslagta så många vapen, säger Sven Alhbin.

Enligt honom kommer förundersökningen mot vapenligan att pågå länge och det kan bli aktuellt med fler tillslag.