Kvinnan dog av fallet

Foto: JERKER IVARSSON
UTREDER MORD Det har gått fyra dagar sedan kvinnan hittades i villaidyllen i Borlänge. Polisen vet inte vad som har hänt men har inlett en förundersökning om mord.
NYHETER

Den 21-åriga kvinnan föll 20 meter mot sin död.

Men ännu finns inget svar på om hon ramlat, hoppat eller knuffats nedför branten.

Polisen befarar nu att mysteriet förblir olöst.

– Förhoppningen är att hitta en förklaring, men jag befarar att man inte kommer att göra det, säger Leif Nykvist, förundersökningsledare hos Borlängepolisen.

Kvinnan lämnade området för festivalen Peace & Love klockan 06.00 på fredag morgon, enligt flera vittnesuppgifter till polisen. Åtta timmar senare, klockan 14.00, hittades hon av förbipasserande död nedanför en klippvägg vid ett vattentorn, två kilometer från festivalområdet.

Lämnade med pojkvännen

21-åringen var klädd i en österrikisk folkdräkt vilket gjorde att många vittnen sett henne på festivalen. Men från det att hon skiljts från sin pojkvän, som själv gick hem och lade sig enligt förhör med polisen, tidigt på morgonen vet ingen vad som hänt kvinnan.

– Hon utmärkte i klädseln på festivalen. Hon gick från festivalområdet och hämtade sin cykel. Sedan har hon cyklat på en okänd väg mot platsen hon hittades död på, säger Leif Nykvist.

Ingen misstänkt

Obduktionsrapporten visar att kvinnan dött efter fallet på 20 meter. Uppgiften hjälper dock inte polisen som fortfarande inte vet om kvinnan själv hoppat, ramlat eller knuffats nedför branten. Ingen är misstänkt men brottsrubriceringen om misstänkt mord kvarstår.

– Det är ingenting som pekar på att det är ett brott och inget som pekar mot att det är ett självmord. Vi står på ruta ett fortfarande, säger Leif Nykvist.