Pojken rymde – till källaren

Josh, 12, stal grannarnas mat och gömde sig i nio dygn

1 av 2 | Foto: Foto: POLISEN
Josh har rymt fyra gånger tidigare.
NYHETER

LONDON. Hundra frivilliga till häst och på fyrhjulingar, 12 polisdistrikt och värmesökande helikopter – alla var inblandade i jakten på den försvunna pojken.

Efter nio dagar hittades Josh, 12, vid liv.

Han hade gömt sig under sitt eget hus.

Den massiva sökinsatsen kunde blåsas av efter att Josh Miller, 12, hittades i krypgrunden under sitt eget hem i Pike County, Indiana, skriver Daily Mail.

Nio dagars skallgång

Då hade ett hundratal frivilliga sökt i omgivningarna i nio dagar. FBI hade skickat ut en helikopter med värmesökande kamera och poliser från 12 polisdistrikt med hundpatruller och terränggående fordon sökte tillsammans med allmänheten efter den försvunna pojken som senast setts på ett majsfält i närheten av hemmet.

När grannar började uppge att mat hade försvunnit misstänkte polisen snart att Josh kunde vara kvar i närheten av sitt hem och ljud från krypgrunden under huset fick hans föräldrar att kontakta polisen.

Stal mat hos grannar

Snart kunde de hitta den 12-åriga pojken som tagit sig in via en trång ventil i det minimala utrymmet under huset.

När ingen varit hemma hade han smitit in och försett sig med mat och även stulit proviant från grannar.

– Han log faktiskt när vi hittade honom, säger en talesman för sökinsatsen enligt Daily Mail.

Rymt flera gånger

Josh Miller har rymt fyra gånger tidigare och togs till läkare och blev sedan tillfälligt omhändertagen av socialtjänsten i länet.

– Vi är självklart lättade över hur det hela har slutat. Vi har ägnat mycket tid och spenderat stora resurser på att hitta honom. Nu fortsätter vår undersökning för att ta reda på varför han rymde, säger sheriff Jeremy Britton.