Mejades ner i busskur – dog

Stod i busshållplats då bilen kraschade

Foto: Daniel Carlsson
NYHETER

Mannen satt med sin hund och väntade på bussen då en personbil kraschade in i busskuren.

Mannen avled direkt.

De fyra i bilen försökte då fly, men greps snart av polis.

– Det är fortfarande oklart vem som kört bilen, därför är alla fyra misstänka för grovt vållande till annans död och vårdslöshet i trafik, säger Helena Ralmark, informatör på Skånepolisen.

Händelsen inträffade på Löpargatan i Landskrona vid 22-tiden på torsdagskvällen. En bil var i full färd med att köra om en buss som höll på att svänga.

– Bussen ska svänga in på Svaneholmsgatan, och chauffören i bilen är väl inte medveten om att bussen svänger så han kör först in i en lyktstolpe, sedan busskuren och sedan en lyktstolpe till, säger Christian Johansson, styrkechef på räddningstjänsten i Landskrona.

Avled direkt

Mannen som satt i busskuren avled direkt och bilen stannade först i ett buskage en bit därifrån. Larmet till SOS Alarm kom från passagerare i bussen som blev vittnen till olyckan.

Ingen av de fyra män som satt i bilen blev allvarligt skadad.

– De fyra personerna sprang från platsen men kunde kort därefter gripas av våra patruller, säger Helena Ralmark på Skånepolisen.

Fördes till sjukhus

Männen i bilen fördes till sjukhus. Polisen vet ännu inte vem utav de fyra som körde bilen, därför är alla fyra misstänkta för grovt vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

– Vi förhör nu vittnen och bilen har beslagtagits, säger Helena Ralmark.

Även den avlidne mannens hund skadades i olyckan med minst ett benbrott som följd.