Barnen hittade sin mamma skjuten

42-åring tros ha mördat kvinnan – Aftonbladet rapporterar från rättegången i Göteborg

1 av 3
Sista bilden av Besa Det här är den sista bilden av Besa Gashinus i livet. Den togs när hon satt på bussen på väg hem till sin nya pojkvän och sina tre barn. En timme senare hittades hon av sin 11-åriga dotter – skjuten i huvudet.
NYHETER

Barnen hittade mamman svårt skadad utanför porten - skjuten i huvudet.

Två dagar senare avled mamman.

Nu pågår rättegången i Göteborg mot den misstänkte 42-åringen.

Idag förhörs kvinnans barn och den mordmisstänkte.

Den 33-åriga trebarnsmamman sköts i huvudet utanför sin port i Sävedalen i november i fjol. Strax innan pratade ena dottern med henne i porttelefonen och sprang ut i trapphuset för att möta mamman. Väl vid nere vid porten hittade dottern mamman svårt skadad. Hon kallade på sin storasyster som ringde SOS.

Avled senare

Kvinnan fördes till sjukhus. Men två dagar senare avled hon.

Barnen förlorade sin pappa tio år tidigare. Han mördades i Albanien. Efter det flydde familjen till Sverige och har levt under hot och med skyddade identiteter.

I dag under rättegången berättar de tre föräldralösa barnen - 9, 11 och 13 år gamla - själva om deras mamma och hennes sista tid i livet, via videoförhör.

Senare under dagen kommer den mordmisstänkte 42-åringe tvåbarnspappan att förhöras. Mannen själv har hittills nekat till anklagelserna.

Enligt åklagaren är det svartsjuka som drivit honom till att ta livet av trebarnsmamman. De ska ha haft en relation, som kvinnan under en tid försökt avsluta. Men mannen ska inte ha accepterat det.

Fick 90 sms

Trebarnsmamman fick cirka 90 sms och telefonsamtal från den mordmisstänkte dagarna innan hon mördades.

På det näst sista sms:et svarade den 33-åriga kvinnan:

"Nej, nu är allt slut, nu får du lämna mig i fred".

På bussen, kort innan hon blev skjuten, skrev hon det allra sista sms:et. Det bestod av ett enda ord. "Nej".

I åklagarens bevisning finns bland annat teknisk bevisning i form av partiklar från vapnets tändsats. Partiklar som hittats både i mannens jackficka och på patronhylsan som återfanns vid brottsplatsen.

09.00 Börjar rättegången i Göteborgs tingsrätt. Aftonbladet rapporterar direkt.