Minst 20 döda i massaker i Mexiko

Ett 15-tal män sköt vilt omkring sig på bar

Foto: REUTERS
MASSAKER Ett 15-tal män stormade en bar i Monterrey i Mexiko och började skjuta vilt omkring sig. Minst 20 personer dog.
NYHETER

Ett 15-tal män stormade in på en bar i Mexiko på fredagen.

Sedan började dom skjuta vilt omkring sig.

Minst 20 personer dödades i vad som tros vara ännu en blodig uppgörelse mellan knarkkarteller.

Händelsen inträffade vid tiotiden på fredagskvällen (lokal tid) på baren El Sabino Gordo i Monterrey i nordöstra Mexiko. Industristaden har under flera år varit en skådeplats för blodiga strider mellan rivaliserande knarkkarteller.

Minst 20 döda

Det ska ha varit ett 15-tal män som stormade baren efter att ha anlänt i två lastbilar och en personbil. De sköt mot personal och anställda, både kvinnor och män, i något som närmast kan likna en massaker.

– Hittills har vi hittat 17 lik inne i baren och tre utanför, sa en åklagare som ville vara anonym till AFP.

Ytterligare minst fem personer ska ha skadats vid skottlossningen. Och även ett närliggande korvstånd besköts vid attacken.

Dagens andra skjutning

Mexikos knarkkrig kräver hela tiden nya offer och skjutningarna i Monterrey var inte fredagens enda. Tidigare på dagen hittade polisen elva livlösa kroppar med skottskador i Chalco, en förort till huvudstaden Mexico City. Polisen tror att även den händelsen är kopplad till kriget som rasar mellan rivaliserande gäng som slåss om kontrollen över landets narkotikahandel.

Omkring 37 000 människor beräknas ha dödats sedan 2006 och striderna sker inte bara mellan gängen utan också med mexikansk polis, militär och säkerhetsstyrkor.