Ett dygn – fyra döda

Foto: HENRIK PETTERSSON/FALKÖPINGS TIDNING
FRONTALKROCK När Saaben kom utanför vägkanten och kom över på fel sida var kraschen oundviklig. Tre av fyra personer i den mötande bilen på riksväg 47 omkom.
NYHETER

Tre personer dog utanför Falköping när en mötande bil kom över på deras körbana och frontalkrockade med dem. En kvinna i 70-årsåldern kämpar för sitt liv.

Ett dygn senare omkom en 54-årig man på motorcykel i en krock med en buss utanför Örebro.

Foto: Foto: MIKAEL PALM
PANIKBROMSADE Mc:n fick panikbromsa – men det hjälpte inte.

Vid 15-tiden i fredags kom en Saab med tre personer utanför asfaltkanten på riksväg 47, en dryg mil utanför Falköping.

– När bilen svängde tillbaka ska den ha fått ett kast och kommit över på fel sida av vägen, säger Stefan Axelsson vid Räddningstjänsten i Falköping/Tidaholm.

– En person som åkte efter såg alltihop och vi fann också spår vid vägkanten.

En dog direkt

I den mötande bilen, som körde i riktning mot Falköping, fanns fyra personer. En av dem dog på platsen, två på sjukhus. En fjärde, en kvinna i 70-årsåldern, kämpar för sitt liv med allvarliga skador.

De tre personerna i Saaben klarade sig bättre, men klämdes fast i bilen och räddningstjänsten fick skära upp taket för att kunna lyfta ut dem.

De vårdas på sjukhus och deras tillstånd uppges vara allvarligt men stabilt.

Bilarna är tagna i beslag och ska undersökas för att se om det fanns några tekniska fel. Ingen person är i nuläget misstänkt för brott.

Mc körde in buss

Mc-olyckan inträffade på i går kväll utanför Örebro.

En 54-årig man och en kvinna färdades på motorcykeln och såg inte att en mötande buss gjorde en vänstersväng. Inte förrän det var för sent.

De försökte panikbromsa, men gick då omkull. Mannen och motorcykeln åkte in i sidan av bussen, medan kvinnan gled ner i diket vid sidan av vägen och klarade sig med lättare skador.

Båda två fördes till Örebro Universitetssjukhus, där mannen förklarades avliden. Busschauffören chockades svårt, och också han fick föras till sjukhus.

Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning av motorcykeln.

Singelolycka

Senare under helgen fortsatte olyckorna att inträffa:

En man omkom i en singelolycka med en personbil på väg 544 i Sörfors, söder om Matfors, i Västernorrland natten till söndagen. Mannen hade kört av vägen och omkom troligtvis direkt, säger länsvakthavande polisbefälet Leif Nilsson.