Stökig natt runtom i Sverige

NYHETER

En natt fylld med bråk, fylla och slagsmål.

Det rapporterar polisens distrikt runt om i landet.

Sex personer greps för misshandel i Malmö och en person blev allvarligt skadad efter en knivskärning i Stockholm.

Mikael Klein, vakthavande stationsbefäl vid polisen i Västernorrland berättar att natten har varit stökig men att inga grövre brott har begåtts. Icke desto mindre har 50-60 personer plockats in för fylla under natten.

– Vi har ju haft gatufesten där det har varit mycket fylla och sen gör värmen sitt till, säger Mikael Klein, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

Polisen i Norrbotten har haft en "stökig och hektisk kväll och natt" enligt hemsidan. Båda fylla och bråk i framförallt Boden, Luleå, Pajala och Arvidsjaur har upptagit deras tid. I Pajala är händelserna troligen kopplade till Pajala marknad och i Arvidsjaur pågår Nattivalen för fullt.

Gatubråk i Malmö

Även i södra Sverige har natten varit orolig. Sex greps misstänkta för misshandel eller grov misshandel efter ett gatubråk i Malmö på söndagsmorgonen. En man fördes till sjukhus med knivskador. Länsvakthavande vid Malmöpolisen Lennart Hornemark säger till TT att det ännu är oklart vad som ligger bakom bråket på Norra Grängesbergsgatan.

På Landskronavägen blev en man slagen med en yxa i huvudet efter en trafikincident. Fem till sex personer i 20-25 årsåldern uppges ha tvingat ut mannen ur bilen och misshandlat honom.

Polis sköt man i benet

Under ett ingripande i Sibbhult utanför Kristianstad sköt polisen en man i benet. Mannen som misstänks för vapenbrott och hot mot tjänsteman ska enligt polisen inte ha lytt uppmaningen att lägga ifrån sig sitt vapen, skriver TT.

Mannen träffades i ett ben men blev inte allvarligt skadad.

I Stockholm greps två unga män misstänkta för mordförsök efter att ha knivskurit en annan ung man i ryggen utanför en restaurang i Täby centrum, norr om Stockholm. Den skadade fördes till sjukhus där han vårdades för allvarliga skador.

Bråk på nöjesfält

Polisen i Jönköping fick in flera rapporter under natten. Bland annat om ett bråk i Tranås där det till slut skulle visa sig att en och samma kille kunde misstänkas för två fall av misshandel och ett fall av olaga hot. På nöjesparken High Chaparall i Kulltorp omhändertog ordningsvakter en man  som misstänks för misshandel. Och i Huskvarna misshandlades en kille med någon form av tillhygge enligt polisens hemsida. Två personer kunde gripas.