Ove blev nedmejad – alla misstänkta tiger

Foto: Krister Hansson
Kurt Hansens bror Ove mejades ner av den grovt kriminelle 20-åringen. Nu jagas mannen för en ny allvarlig olycka.
NYHETER

LANDSKRONA. De fyra ungdomar som satt i bilen som dödade Ove Hansen, 74, misstänks ha varit drogade eller berusade.

– Vi har inte fått analyserna än, men de visade säkra tecken på att vara påverkade, berättar Göran Tolf vid Helsingborgspolisen.

De fyra kriminella 18- och 19-åringarna förhördes på nytt i går, nu i sällskap av sina försvarare. Men de säger ingenting.

– De uttalar sig över huvud taget inte om händelsen längre, berättar inre befäl Göran Tolf.

Vid de första förhören förnekade alla fyra att de kört bilen som dödade Ove Hansen i Landskrona i torsdags kväll. De vägrade också att uppge vem av de övriga som kört.

Indragna körkort

Alla fyra saknar körkort, två av dem har tidigare haft men fått dem indragna.

Polisen hoppas nu att den tekniska undersökningen av bilen ska ge svaret på vem som satt vid ratten.

– Vi avvaktar resultatet från teknikerna, säger Göran Tolf. Vi väntar också på analyssvaren angående alkoholpåverkan. Men det skulle förvåna mig om det inte handlar om rattfylleri eftersom de visade säkra tecken på påverkan när de greps.

Gick ut med hunden

Det var när Ove Hansen sent på kvällen var ute med sin dotterdotters hund som han blev ihjälkörd. Föraren tappade kontrollen över bilen som också mejade ner ett par lyktstolpar och en busskur.

Samtliga är anhållna misstänkta för grovt vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik, alternativt medhjälp till brotten. De kommer med all sannolikhet att begäras häktade i dag.

FAKTA

Ungdomarna i bilen

Det var fyra grovt kriminella ungdomar som satt i den bil som mejade ner och dödade Ove Hansen, 74, i torsdags kväll.

A. 18 år. Dömdes 2007 för att på skolans toalett ha våldtagit en flicka i sjuan. Han är också dömd för narkotikabrott och förgripelse mot tjänsteman och för tillfället pågår en utredning om omfattande stölder och olaga hot.

B. 19 år. Dömd för grov stöld, misshandel, häleri, skadegörelse, olovlig körning, narkotikabrott och grovt rån. I april dömdes han till fem månaders fängelse för att ha knivhotat en vakt. Ingår i samma stöldutredning som A.

C. 19 år. Dömdes senast i maj i år för våldsamt motstånd och narkotikabrott. En månad tidigare dömdes han för stöld, försök till stöld och narkotikabrott. Han har även dömts för rattfylleri sedan han kört bil med kokain i kroppen.

D. 18 år.

ARTIKELN HANDLAR OM