38-åringen satt i fängelse för rattfylleri

– släpptes i oktober

NYHETER

Den 38-åriga man som på söndagen körde ihjäl en tvåårig flicka i Rydaholm har tidigare dömts för bland annat grovt rattfylleri.

Han släpptes ur fängelset så sent som i oktober förra året.

38-åringen är sedan söndagskvällen anhållen misstänkt för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, olovlig körning och tillgrepp av fortskaffningsmedel efter söndagens dödsolycka i Rydaholm när en 2-årig flicka omkom.

Det har tagits både urin- och blodprov på mannen för att utreda om han var påverkad vid olyckstillfället. Mannen saknar dessutom körkort.

38-åringen är tidigare dömd för bland annat grova rattfylleribrott.

Avtjänat straff för rattfyllor

Så sent som i oktober förra året släpptes han ur fängelse efter att ha avtjänat ett straff för två grova rattfylleribrott. Mannen började med att avtjäna straffet med fotboja – men det omvandlades sedan till ett fängelsestraff.

I april i år dömdes mannen till böter för brott mot knivlagen.

Det var på söndagseftermiddagen som 38-åringen i hög hastighet körde på en 2-årig flicka i det småländska samhället Rydaholm. Flickan skadades så svårt att hon avled, trots att vårdkunniga personer snabbt var på plats.

– Efteråt klev han ur bilen och satte sig på trottoaren. ”Jag såg henne inte, jag såg henne inte”, sa han enligt ett vittne.

Nu väntar fler förhör med mannen, innan åklagare Klas Hellgren fattar beslut om han ska begära mannen häktad.

– Han medger att han har kört bilen, säger åklagare.