”Det känns för jäkligt”

Evas bussresa slutade på sjukhuset med bruten arm – chauffören såg rött

Foto: Foto: JOHAN ENGMAN/SUNDSVALLS TIDNING
HAN KÄNDE SIG TRAKASSERAD Eva, 56, fällde en syrlig kommentar om att behöva betala för sin hundvalp på bussen. Då brast det för chauffören och han ville slänga av henne. Hon protesterade – då tog han tag i henne och plötsligt gick Evas arm av.
NYHETER

Busschauffören ville slänga av Eva, 56.

Det slutade med bruten arm och benpipor som stack ut.

Foto: Foto: JOHAN ENGMAN/SUNDSVALLS TIDNING
Eva tvingas gå i gips stora delar av sommaren. ”Det känns för jäkligt”, säger hon.

Eva skulle ta bussen med sin hundvalp. Tjugo över sju i fredags morse klev hon på linje 20 till jobbet utanför Sundsvall och visade upp både sitt busskort och barnbusskortet hon köpt för sin sju månader gamla hundvalp.

Hytte med näven

Hon fällde en syrlig kommentar om att behöva betala för hunden, när mindre raser åker gratis i famnen. Då spårade den manlige busschauffören ur, berättar Eva för Aftonbladet. Han sa:

– Du har ingen rätt att ha någon åsikt om det, jag kan slänga av dig för det!

En diskussion uppstod och enligt Eva hytte chauffören med näven. När hon en kvart senare skulle stiga av, körde chauffören innan Eva hunnit ut.

Hon protesterade och ifrågasatte samtidigt chaufförens lämplighet. Då tvärnitade han – Eva skulle ut. Men hon ville inte gå av just där utan höll fast sig.

– Han drog i mina ben och i mina jeans.

Plötsligt smällde det till, Evas arm gick av.

– Pang, sa det. Sedan tappade jag greppet.

Avstängd utan lön

Chauffören lämnade Eva och hennes hundvalp vid vägkanten och körde vidare.

På sjukhuset konstaterade vårdpersonalen att benpiporna stack ut från Evas underarm.

Den erfarne bussföraren är avstängd utan lön medan polisutredningen pågår.

Agne Domeij, områdeschef för Keolis som driver lokaltrafiken, säger att det finns olika versioner.

– Chauffören kände sig trakasserad. Det är möjligt att det var så, men han gör ändå fel som slänger av en kund bara för att hon hade en åsikt.

Erkänner han att han handgripligen slängde av henne?

– Ja, det är ju ett armbrott och hon är inlagd på sjukhus, så det går inte att komma i från.

Sjukskrivs länge

I går fick Eva lämna sjukhuset. Men tvingas vara sjukskriven i tre månader och gå med armen i gips stora delar av sommaren.

– Det känns för jäkligt, säger hon.

Aftonbladet har sökt busschauffören.

Fotnot: Eva heter egentligen något annat.

FAKTA

Fler fall av bråk och hot på bussen

8 januari 2011 Två unga killar och chauffören hamnar i bråk på linjebussen utanför Söderhamn. Pojkarna uppger att chauffören kastat saker och försökt backa över dem med bussen. Men enligt förare är det killarna som hotat honom.

Oktober 2009 En busschaufför åtalas för att ha kört ut från en hållplats, trots att en tolvårig pojke fastnat med foten i framdörren och släpades med i cirka 100 meter. Passagerare menar att föraren inte stannade fast de skrek.

Maj 2008 En busschaufför på sträckan Malmö-Landskrona hamnar i dispyt med flera av 20-talet resenärer. Plötsligt vill han inte köra längre – och slänger ut samtliga. ”Han måste ha varit påtänd eller haft en psykos”, säger en av passagerarna till Sydsvenskan.

Maj 2007 Busschauffören i Sölvesborg upptäcker att två bilar parkerat i bussfickan på Hästtorget och ser rött. Först tömmer han fordonens däck på luft. Sedan skäller han ut ägarna.

ARTIKELN HANDLAR OM