Polisen misstänker: självmordet var mord

NYHETER

Hustrun sa att hennes make hade tagit livet av sig.

Men polisen misstänker att det var hon själv som mördade honom med ett gevär.

När polisen kom till villan i Filipstad på måndagsmorgonen berättade den 43-åriga kvinnan att hennes 48-åriga make var död och förmodligen hade skjutit sig själv.

Men polispatrullen fattade direkt misstankar om att en hund låg begraven och att det i själva verket var hustrun som hade mördat sin egen make.

Starka misstankar

Samma förmiddag anhölls hon på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Vi tror helt enkelt inte att det kan vara ett självmord, och jag kan säga att misstankarna mot henne är ganska starka, men vi får avvakta både den tekniska undersökningen och den rättsmedicinska undersökningen innan vi kan säga mer, säger Tomas Olsson, chefsåklagare på åklagarmyndigheten i Värmland.

– Det var ingen specifik detalj utan omständigheterna i sin helhet som gjorde att vi fattade misstankar, säger Tommy Lind, pressinformatör på polisen i Värmland.

Barnen var hemma

Han vill inte kommentera huruvida hon nekar till anklagelserna.

– Vi går inte in på det eftersom det kan påverka andras vittnesmål och benägenhet att berätta olika saker, säger Tommy Lind.

Två av parets tre gemensamma barn var hemma när deras pappa sköts ihjäl. Han har nu förts till Linköping för en rättsmedicinsk obduktion.

Vapnet som användes var ett gevär som familjen själva hade licens för.