”Avlyssning avslöjade Svennis otrohet”

Bloggare anklagar Daily Mirror för telefonhackning

NYHETER

LONDON. Affären mellan Ulrika Johnson och Sven-Göran Eriksson kan ha avslöjats via telefonhackning.

Tv-stjärnan Piers Morgan uppges ha varit ansvarig för avlyssningen av svenskarna.

Den politiska bloggaren Guido Fawkes uppger att Piers Morgan var inblandad i telefonhackning när han var chefredaktör för Daily Mirror. Där ska avslöjandet om "Svennis" och Ulrika Johnsons affär, som belönades med Årets Scoop 2002 på British Press Awards, ha varit resultatet av att den svenska programledarens mobilsvar avlyssnades, skriver Daily Express.

Belönades med journalistpris

Piers Morgan, som före sin anställning på Daily Mirror var chefredaktör för News of the World som lades ned i söndags på grund av hackningsskandalen, uppges ha blivit nyfiken på de svenska meddelanden som man olagligt uppges ha lyssnat av på Ulrika Johnsons telefonsvarare.

En tolk kallades in och identifierade personen som förbundskaptenen för det engelska fotbollslandslaget, Sven-Göran Eriksson.

Avslöjandet levererades till Daily Mirrors dagliga skvallerspalt som behövde ryckas upp och tack vare avslöjandet belönades den ansvariga journalisten med motsvarigheten till Stora journalistpriset.

Publicerade falska bilder

Om uppgifterna stämmer dras nu också tidningen Daily Mirror in i hackningsskandalen. De senaste dagarna har anklagelser också riktats mot bland andra Sun och Sunday Times.

Piers Morgan tvingades avgå som chefredaktör för Daily Mirror efter att tidningen publicerat falska bilder. Han har senare gått vidare till att bli en av Storbritanniens populäraste tv-profiler med flera intervjuserier och även som domare i "Britain's got talent". Sedan januari leder han också en pratshow på CNN.

Morgan har ännu inte kommenterat hackningsuppgifterna.

ARTIKELN HANDLAR OM