Hiphop-artisten häktad för knivdråp på Reber, 18

29-åringen har erkänt att han var på brottsplatsen

NYHETER

Reber, 18, föll offer för ett vansinnesdåd.

I dag häktades den 29-årig hip hop-artisten som greps i närheten.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för dråp.

HÖGGS IHJÄL PÅ FOTBOLLSPLANEN Reber Sharif mördades i ett vansinnesdåd.

Reber Sharif, 18 spelade fotboll med kompisarna i Hässelby när han brutalt höggs i bröstet med en lång kniv.

Den nu misstänkte 29-åringen greps efteråt i en lägenhet i närheten ett par minuter efter klockan 23 på måndagskvällen. Flera vänner till 18-åringen blev vittne till knivdådet och mannen hotade även dem.

"Risk att han söker upp vittnen"

Åklagare Erika Lejnefors, som leder utredningen, begärde att 29-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

– Det finns risk för att han skulle kunna avvika, risk för undanröjande av bevis eller att han på annat sätt ska skada utredning och söka upp vittnen. Jag har också påstått att han kan fortsätta sin brottsliga verksamhet, förklarade hon efter att ha lämnat in häktningsbegäran tidigare i dag.

Häktas för dråp

Rätten gick inte helt på åklagarens linje utan valde att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för dråp.

– Det beror på de uppgifter som jag själv har lämnat och som den misstänkte har lämnat under häktningsförhandlingen, säger Erika Lejnefors till TT.

Mannen gör vissa medgivanden

29-åringen som tidigare, enligt sin advokat Sargon de Basso, har nekat till brott medgav vid häktningsförhandlingen att han har varit på platsen och var inblandad i situationen. Åklagare Erika Lejnefors vill inte kommentera om 29-åringen även erkänner att han knivhuggit Reber.

Åklagaren: Finns ett motiv

Vansinnesdådet har skakat Hässelby. Hittills finns inga uppgifter om en koppling mellan den misstänkte gärningsmannen och offret.

Åklagaren har dock en uppfattning om vad motivet kan vara.

– Men det är inget jag kommer att gå ut med och det är en uppfattning som är väldigt, väldigt löst grundad, säger hon till TT.

I går höll vänner och familj en minnesstund vid fotbollsplanen i Hässelby. Flera av dem blev vittne till dådet och kämpade för att rädda sin blödande kamrat.

Inga kända psykiska besvär

Den mordmisstänkte 29-åringen är en asylsökande mongolisk artist. Han har tidigare fått avslagen på en ansökan om uppehållstillstånd i Sverige och har överklagat. Inget i Migrationsverkets utredning talade för att mannen har psykiska besvär.

I Hässelby har 29-åringen hyrt lägenhet i andra hand några månader, enligt en granne.

Begärde restriktioner

Häktningsförhandlingen startade i Solna tingsrätt klockan 14 i dag. Åklagare Erika Lejnefors begärde att mannen skulle bli häktad med restriktioner. Åtal ska var väckt senast den 27 juli i år.