Miljardär saknas efter båtolycka

Foto: SCANPIX
NYHETER

Den norska miljardären Per-Erik Burud saknas efter en svår båtolycka i norska Tjøme igår.

Två kvinnor som också färdades i båten har rapporterats döda, skriver VG Nett.

– Vi har nåtts av den sorgliga nyheten om den tragiska båtolyckan igår kväll. Per-Erik Burud saknas fortfarande. Nu får vi försöka skapa en överblick över hur vi organiserar oss för att skydda de berörda parterna, säger säkerhetschef Andreas Wormdahl på matvarukedjan Kiwi där Per-Erik Burud är chef.

En av Norges rikaste

Kiwi är en gigantisk matvarukedja i Norge med 500 butiker och 8000 anställda runt om i landet. 2007 hade Per Erik Burud en förmögenhet på 1,1 miljarder norska kronor och räknades som en av Norges rikaste män, 2009 hade förmögenheten stigit till 4,5 miljarder.

Litet hopp att hitta miljardären

Två kvinnor, 41 och 43 år fanns ombord på båten som förliste klockan fyra, natten till onsdagen. En tredje besättningsmedlem lyckades simma iland och larma om olyckan. En teori är att båten träffade en sten och gick runt.

Kvinnorna hittades av räddningstjänsten och fördes till sjukhus. Strax efter klockan 08.30 i morse kom beskedet att deras liv inte gått att rädda.

– Vi har mindre och mindre hopp om att den saknade ska vara vid liv och fokuserar nu på att dyka i vattnet. Vi kommer också att flyga över olycksplatsen för att ta detaljerade bilder, säger räddningsledare Johan Mannsåker till VG Nett.