Solskensavtal på sommarjobbet

Anställda får bara jobba när det är soligt ute

Foto: COLOURBOX
Dåligt väder – då är de anställda inte välkomna till jobbet På Sommarcaféet i Umeå får de anställda bara jobba när solen skiner. OBS! Kaféet på bilden har inget med texten att göra.
NYHETER

Sommarjobb?

Ja, men bara när det är bra väder.

Anställda på ett kafé i Umeå får bara betalt när solen skiner.

Tusentals svenska ungdomar jobbar på sommarlovet. Men för många unga är anställningsvillkoren märkliga.

På Sommarcaféet i Umeå får de anställda bara jobba när det är bra väder. Om det regnar är kaféet stängt – och de anställda står utan jobb och lön.

"Oacceptabelt"

– Det är oacceptabelt, ett sätt att missbruka anställda. De väntas stå i givakt, säger Jouni Salonen, ombudsman på Hotell- och restaurangfacket.

I sommar jobbar ett tiotal timanställda på kaféet som inte har kollektivavtal. Ägaren Peter Arkhult säger att personal tas in beroende på hur många som behövs.

Förekommer mycket

Facket är mycket kritiskt till hur de anställda behandlas, men Peter Arkhult tycker inte att han begår något fel.

– Att ringa in folk vid behov är inget lagbrott. Alla är glada att de har fått ett jobb, säger han.

– Chefen har sagt att solskensavtal är helt okej, så jag har inte tänkt mer på det. Men visst hade det varit bra med någon form av beredskapslön de dagar då det regnar, säger en anställd som Västerbottens-Kuriren pratat med.

Inget lagbrott

Sommarjobbarna på Umeåkaféet är inte ensamma.

– Själva företeelsen är dessvärre inte unik. Det förekommer mycket på till exempel glasskiosker och sommarkaféer, säger Jouni Salonen.

Kent Källström, professor i arbetsrätt vid Stockholms universitet, säger att lagen inte reglerar behovsanställning, men det är heller inte förbjudet.

– Det har accepterats och anses inte strida mot grunderna i lagen, säger han.

FAKTA

Tänk på det här innan du tar sommarjobbet

Bli medlem i facket. Då kan fackförbundet hjälpa dig om du har problem på din arbetsplats.

Innan du tackar ja till ett jobb – kontakta fackförbundet på plats och be dem kontrollera om arbetsplatsen har kollektivavtal. Finns ett sådant är det betydligt större chans att det är en schyst arbetsplats än annars.

Se till att få ett skriftligt anställningsbevis där villkoren för anställningen framgår. Man ska alltid komma överens om vilken arbetstid anställningen omfattar.

Om du är ung – ta hjälp av en förälder eller någon annan som jobbat några år och be dem kolla om villkoren för anställningen verkar okej.

Källa: Jouni Salonen, Hotell- och restaurangfacket.

ARTIKELN HANDLAR OM