Tarmsjuke Robert mördad på turistö

Fyra år efter mötet med Beckham

Foto: Reuters/Scanpix
Robert Sebbage hälsar tillsammans med sin idol David Beckham på Brasiliens dåvarande president Lula Da Silva.
NYHETER

Det var en saga som blev sann – hand i hand med David Beckham fick han gå in på ett fullsatt Wembley före matchen mot Brasilien 2007.

Men i går fick sagan om tarmsjuke Robert Sebbage ett tragiskt slut.

På den grekiska turistön Zakynthos knivhöggs han till döds – endast 18 år gammal.

Fotboll var det bästa han visste, men den svåra tarmsjukdomen gjorde att Robert Sebbage från Tadley i England inte längre kunde utöva sporten själv.

2007 skrev han ett brev till välgörenhetsorganisationen Rays of sunshine och ansökte om att få bli en av de ungdomar som tillsammans med de engelska landslagsspelarna får gå ut på planen inför deras matcher.

"Skulle vara en dröm"

"Jag älskar fotboll. Mitt liv har alltid kretsat kring det. Att spela fotboll gjorde att jag kände mig levande. Jag känner mig arg, frustrerad och deprimerad över att jag inte längre kan ägna mig åt det jag älskar. Men jag kommer aldrig att sluta heja på England. Det skulle vara en dröm att få bära Englands matchdräkt och gå ut genom tunneln", skrev han i brevet.

Drömmen blev sann: den 1 juni 2007 gick den då 14 år gamle Robert Sebbage in på nationalarenan Wembley – hand i hand med självaste David Beckham – före vänskapsmatchen mot Brasilien. Samtidigt fick han också träffa Brasiliens dåvarande president Lula da Silva.

Knivhöggs till döds

Fyra år senare. Den nu 18-år gamle Robert Sebbage befinner sig med fem vänner på den grekiska turistön Zakynthos – hans första utlandssemester utan föräldrar.

Men resan fick ett tragiskt slut när han tidigt i onsdags morse knivhöggs till döds efter ett bråk utanför en nattklubb i Lagana. Två grekiska taxichaufförer, 21 och 25 år gamla, har gripits. Den yngre är misstänkt för mord, medan den äldre är misstänkt för delaktighet i mord.

Enligt uppgifter till flera brittiska medier började bråket sedan de brittiska ungdomarna häcklat taxichaufförerna och riktat laserpekare mot dem.

"Gick bärsärk"

Den grekiske polisen Dimitris Angeloudis säger till The Sun att det var ett gräl om taxipriser som urartade till ett våldsamt bråk.

– De förolämpade varandra, sedan började de slå varandra. Och till slut tappade taxichauffören det helt och hållet.

– Jag kan inte se någon rimlig förklaring till att han plötsligt gick bärsärk, men plötsligt drog han fram en kniv och påhejad av en vän knivhögg han alla han kom åt.

Sörjer på Facebook

Enligt The Sun ska den 21-årige misstänkte mördaren ha slängt kniven i havet, men den hittades senare av dykare.

Flera av Robert Sebbages vänner skadades också allvarligt, men ingen av dem har livshotande skador.

Direkt efter beskedet om Robert Sebbages död startades en sida på Facebook där familj och vänner har vädrat sin sorg.

"Vila i frid, Robert, min unge kusin. Du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta, kompis. Mina tankar är med dig och resten av familjen, skrev David Phillips-Peters.