Hörde röster innan han styckade kroppen

NYHETER

Den mordanklagade Levi Aron säger att han tog med åttaårige Leiby Kletzky på bröllop efter kidnappningen.

När han såg efterlysningslappar på den lilla pojken fick han panik.

Han gick hem, dödade pojken, styckade kroppen, lade delarna i frysen och tog en dusch, skriver AP.

Åttaårige Leiby Kletzky skulle bara fråga efter vägen hem när han mötte den misstänkta mördaren Levi Aron, 35, i måndags i Brooklyn. Leibys mamma väntade oroligt några kvarter bort men pojken kom aldrig hem.

När polisen slog till mot kontoristen Levi Arons lägenhet hittades pojkens avhuggna fötter i frysen samt en skärbräda och blodiga köttknivar. Resten av pojkens kropp hittades i en resväska tre kilometer bort från Levi Arons hem.

Hör röster och har hallucinationer

Ovårdad, förvirrad och blek intog Levi Aron rättsalen i går eftermiddag. Enligt polis och åklagare har han erkänt att han kvävde pojken med en badhandduk men utredarna fortsätter att försöka hitta förklaringar till pojkens fruktansvärda död. När Levi Aron intog rätten i torsdags nekade han däremot till anklagelserna. Han hålls nu under ständig uppsyn eftersom hans advokat befarar att han kan komma att skada sig själv.

– Han har meddelat mig att han hör röster och har haft några hallucinationer, sade hans advokat, Pierre Bazile, till AP.

Tog med pojken till bröllop

Levi Aron har berättat för polisen att han tog med pojken på ett bröllop i en förort efter att han kidnappat honom. Andra bröllopsgäster bekräftar att han var där, men ingen säger sig ha sett pojken. Efter bröllopet tog han med sig pojken hem och på morgonen efter gick han som vanligt till arbetet. Då hade ett massivt sökande efter Leiby Kletzky börjat.

– När jag såg flygblad, fick jag panik jag och blev rädd, säger Levi Aron och berättar att han då gick raka vägen hem och dödade pojken.

Söker febrilt efter motiv

Utredare och åklagare kartlägger nu Levi Arons liv i jakt på motiv till det fasansfulla mordet.

– Det trotsar all logik, det är det som är så fruktansvärt störande med det här fallet. Det finns absolut ingen anledning. Det finns ingen mer oskyldig än ett åttaårigt barn och att bli dödad så här får hjärtat att brista, sade polischef Raymond Kelly.

Polischefen bekräftar också att Levi Aron skrev ner en bekännelse om det ohyggliga mordet som slutar med "jag är ledsen för den skada jag orsakat." Utöver det ska han inte ha uttryckt någon ånger.