Avgår efter skandalen

NYHETER

Rebekah Brooks avgår som chef för News International, uppger Sky News.

– Som ni kan föreställa er har den senaste tiden varit tuff. Jag måste nu koncentrera mig på att att rätta till alla snedvridningar om mig själv som journalist och redaktör. Jag önskar er allt gott, skrev hon i sin avskedsansökan.

Flera journalister från Times, Sun, och Sky News säger att Rebekah Brooks har lämnat in sin avskedsansökan. Hon ska ha avgått som chef för News International på fredagsmorgonen, skriver AP.

Rebekah Brooks var chef för News of the World under början av 2000-talet när telefonavlyssningsskandalerna uppmärksammades första gången. 2009 blev hon chef för News International, som samlar Murdoch-koncernens tidningar i Storbritanien.

Rebekah Brooks har kritiserats för att hon valt att sitta kvar i koncernen samtidigt som minst 200 anställda på News of the World fick sluta när tidningen lades ned. I går krävde den saudiske miljardären Alwaleed Bin Talal, som är en av den största aktieägaren i Murdoch-koncernen, att Brooks skulle avgå. Sedan dess har det florerat rykten om att hon kommer att lämna in sin avskedsansökan.

I fredags lämnade hon in den tillsammans med ett brev som gick ut till de anställda. Hon skriver att News International idag producerar nyheter av fel anledningar.

– Som vd i bolaget känner jag en djup känsla av ansvar för de människor vi har gjort illa och jag vill upprepa hur ledsen jag är för det som vi nu vet har inträffat, skriver hon.

Hon skriver också att hennes vilja att reda ut skandalerna och stanna kvar i koncernen har gjort att hon har hamnat i debattens fokus.

– Därför har jag gett Rubert och James Murdoch min avskedsansökan. Även om den har varit föremål för diskussion har den accepterats...jag vill tacka dem båda för deras stöd, skriver hon.