Kvinna försökte sälja sina barn på eBay

Hävdar att det var ett skämt

NYHETER

En kvinna försökte sälja sina två barn på nätauktionssajten eBay.

Annonsen fick australiensiska barnavårdsmyndigheter och polis att rycka ut.

Men mamman hävdar att allt bara var ett skämt.

Barnens mamma är i 30-årsåldern och bor i Geelong i södra Australien. Tillsammans med en lång och säljande annons la hon ut foton på barnen, en pojke och en flicka som båda är under tio år, på nätauktionssajten, skriver Sunday Herald Sun.

Familjen utreds

En användare reagerade snart både på annonsen och på att flera bud snabbt ramlade in och larmade därför barnavårdsmyndigheterna.

EBay stängde snabbt ner sidan och barnen omhändertogs. Men kvinnan hävdar att det hela rört sig om ett skämt och polisen beslutade att inte göra en anmälan mot henne. Socialtjänstens utredningen kring familjen och vad som ligger bakom händelsen fortsätter.

Seriösa bud

Källor inom polisen ska ha sagt att de reagerat på händelsen och särskilt på det faktum att flera av buden på sajten framstår som seriösa.

– Vem vet vilka e här människorna är. De kan vara pedofiler. Det är extremt upprörande, säger en person inom polisen till Sunday Herald Sun.

Accepterade bud på tvååring

Händelsen är inte den första där barn har lagts ut till försäljning på nätauktionssajten. I maj skrev Sunday Herald Sun om en 19-årig kvinna i australiensiska Allendale som när hon satt barnvakt passade på att försöka sälja sin tvååriga kusin.

I annonsen stod det att flickan "kan städa och hålla en skaplig konversation väldigt älskvärd men jag har bara växt ifrån henne". Kvinnan accepterade ett bud på 1000 dollar, men köparen hade bara väntat på att affären skulle gå i lås för att sedan kunna göra en polisanmälan.

Också den kvinnan hävdade att annonsen var ett skämt.

ARTIKELN HANDLAR OM