Dewani beviljas borgen

NYHETER

När förhandlingarna om Shrien Dewanis utlämnande till Sydafrika fortsatte på måndagen beviljades Dewani borgen.

Han slipper dessutom närvara de resterande förhandlingsdagarna.

Foto: Foto: PRIVAT
SKÖTS TILL DÖDS Anni Dewani och hennes man Shrien var på smekmånad i Sydafrika när hon mördades. Nu rapporterar en brittisk tv-kanal att Anni ska ha liknat Shrien vid ett monster bara dagar före hon dog. I en dokumentär uppges också att han levde ett liv vid sidan om – där han besökte fetischklubbar.

Under fyra dagar ska rätten avgöra om Shrien Dewani ska utlämnas till Sydafrika för mordet på svenska Anni. Anni Dewani sköts till döds under parets smekmånad i Sydafrika i december 2010.

Under måndagens förhandlingar beviljade rätten borgen för Shrien Dewani., rapporterar BBC.

När förhandlingarna inleddes på måndagsmorgonen bad Dewanis försvarare, Clare Montgomery, att Shrien Dewani ska slippa närvara under veckan på grund av sina hälsoproblem, skriver Cape Argus. Domaren godkände detta.

Misstänks ha lejt mördarna

Shrien Dewani misstänks ha lejt de män som kapade parets taxi och mördade Anni under smekmånaden i Sydafrika.

Taxichauffören har redan erkänt och dömts till 18 års fängelse i en överenskommelse med åklagaren. Shien Dewani släpptes i maj mot borgen, och vårdas sedan flera månader på en psykiatrisk klinik för posttraumatisk stress.  De förhandlingar som inleddes i maj i år sköts upp på grund av Dewanis hälsoproblem.

De misstänkta på sjukhus

Även de förhandlingar som under juni månad skulle ha hållits i Sydafrika har fått skjutas upp.

Först vårdades den ena av de män som misstänks ha skjutit Anni Dewani på sjukhus för influensa – och nu rapporterar lokal media att den andra mannen har opererats för en hjärntumör.

ARTIKELN HANDLAR OM