Man hittad svårt skadad – mitt på torget

NYHETER

Den 46-årige mannen hittades medvetslös med svåra skallskador – mitt bland alla människor på Sergels torg i Stockholm.

Men vad som har hänt är ett mysterium.

– Vi kan inte utesluta brott, säger Lotta Lundquist, vid Citypolisen.

Det var på förmiddagen onsdagen den 13 juli som den 46-årige mannen hittades. Han låg mitt ute på Sergels torg i centrala Stockholm.

– Vi har två personer som ser en man som ligger på torget. Han har skallskador och är medvetslös, säger Lotta Lundquist, presstalesman vid Citypolisen i Stockholm.

Men vad som har hänt är ett mysterium.

Ingen har sett något

Inga vittnen har hört av sig till polisen. Då mannen hittades mitt på förmiddagen var det också mycket folk i rörelse på Sergels torg. Och han hittades mitt på torget, utanför Kulturhuset, vars fönster vetter mot platsen.

– Vi kan inte utesluta brott, därför vill vi få in så många vittnesuppgifter som möjligt. Någon borde ha sett något, för det här hända mitt ute på torget på dagen, säger Lotta Lundquist.

Ligger nedsövd

Polisen har heller inte kunnat höra mannen – som har legat nedsövd på sjukhus sedan den 13 juli på grund av de svåra skadorna.

– Vi har inte kunnat få några svar angående hur mannen kan ha fått skadorna, eftersom han är nedsövd har vi inte kunnat genomföra en rättsmedicinsk undersökning, säger Lotta Lundquist.

Mannens anhöriga är underrättade.

Citypolisen eftersöker nu vittnen till händelsen. Om du sett eller hört något hör av dig till polisen på 114 14, eller mejla på u[email protected]