I dag ska Cameron stå inför parlamentet

NYHETER

Raklödderattacken mot Rupert Murdock har precis lagt sig när det är dags för premiärminister David Cameron att sitta i heta stolen.

Klockan 12.30 berättar Cameron för parlamentet om sin inblandning i News of the World-skandalen.

Foto: Foto: AP
David Camerons kontakter med Rebekah Brooks har blivit besvärande för den brittiske premiärministern.

I går avslutades förhören med Rupert Murdock med en raklöddersmash. En aktivist gick till attack mot Murdoch med ett fat med raklödder.

Kletet är borttorkat från förhörsstolen.

I dag är nästa man som ska höras Storbritanniens premiärminister, David Cameron. Han ska berätta inför parlamentet klockan 12.30 svensk tid om sitt beslut att anställa Andy Coulson som presschef.

David Cameron kom tillbaka till London i tisdags från en resa till Sydafrika som han avbröt för att ställas till svaras för sina länkar till Murdochs medieimperium.

Struntade i skandalmisstankar

Cameron anställde Andy Coulsen som kommunikationschef 2007 – samma Coulsen som tvingats avgå som chefredaktören för News of the World efter att två journalister åkt fast för telefonavlyssning.

David Cameron har kritiserats för sitt beslut att anställa Coulsen trots misstankar om inblandning i avlyssningsskandalen och för att Coulsen behöll sin position som kommunikationschef fram till maj 2010.

Raderat träffar med Brooks

Dessutom har Cameron haft täta kontakter med Rebekah Brooks. För att sopa igen spåren har Camerons stab tvingats revidera en lista över premiärministerns möten – där de raderat hans träffar med Brooks.

I dag kräver parlamentet svar om premiärministerns inblandning i den skandalomsusade tidningen News of the World.

Fotnot: Aftonbladet TV kommer att sända förhöret med David Cameron direkt med start klockan 12.30.