Pressad Cameron försvarade sig

NYHETER

Hårt pressad av avlyssnings-skandalen försvarade sig David Cameron i det brittiska parlamentet i idag.

Den brittiske premiärministern hävdade att han handlat rätt – men öppnade samtidigt för en ursäkt.

– Om det visar sig att jag blivit vilseledd kommer jag att framföra en djup ursäkt, sa Cameron.

Vid lunchtid idag inledde David Cameron sitt anförande inför det brittiska parlamentet.

Premiärministern har pressats hårt av den skandal som rullats upp med telefoner avlyssnade av tidningen News of the World och hans före detta presstalesman Andy Coulsons misstänkta inblandning i härvan. Coulson var chefredaktör för News of the World under åren 2003-2007 och har gripits av polisen misstänkt för inblandning i skandalen.

– Om det visar sig att Andy Coulson kände till det faktum att telefoner hackades av News of the World så kommer det innebära att jag blivit beljugen, sa Cameron.

– Om jag vetat det så skulle jag inte ha erbjudit honom jobbet, och då skulle jag ha förväntat mig att han inte tog jobbet heller, sa han.

Fick bryta flera gånger

Debatten i parlamentet var tidvis hätsk och talmannen fick flera gånger bryta in och uppmana ledamöterna att vara tysta.

Oppositionsledaren Ed Miliband gick till attack mot David Cameron och anklagade premiärministern för att ha gjort katastrofala missbedömningar, och att det varit ett misstag av Cameron att anställa Andy Coulson.

Premiärministern poängterade att Coulson är ”oskyldig tills motsatsen bevisats” och att det viktigaste för regeringen nu är att se till att härvan blir grundligt utredd.