Man anhållen för mord på sin mor

Släkting berättade att han hade dödat henne

NYHETER

En 38-årig man har anhållits, misstänkt för att ha mördat sin 73-åriga mamma i ett sommarhus på en ö i Mälaren sent på onsdagskvällen.

Några timmar senare erkände han brott, enligt stationsbefälet hos Norrortspolisen i Stockholm. Men varken motiv eller dödsorsak är klarlagda efter polisens första förhör med mannen.

– Det kan eventuellt handla om strypning eller kvävning. Såvitt jag vet finns i varje fall inga tecken som tyder på att kvinnan utsatts för kraftigt våld med några föremål, säger Petterson.

Polisens tekniker finkammade sommarhuset under natten och torsdagsmorgonen. Kroppen ska undersökas rättsmedicinskt.

Varför 73-åringen, som enligt polisen var bosatt i södra Stockholm, befann sig på ön är inte känt. Huset där hon hittades död disponeras av den misstänkte sonen. Det var hans hustru som vid 22.30-tiden ringde polisen och berättade att hennes svärmor var död.

Hustrun befann sig inte i sommarhuset utan i parets bostad. Enligt polisen hade hennes make ringt henne och berättat att hans mamma var död.

Poliser som kom med båt och helikopter till ön fattade genast misstankar om att kvinnan bragts om livet, enligt Petterson.

TT