Succén forsätter för Aftonbladets krimpod

NYHETER

Aftonbladet regerar i hängmattan i sommar.

För andra gången i rad har Aftobladets krimpod slagit Sommar i P1 och toppar Itunes lista över antalet nedladdade podcast.

– Jättekul, det visar att intresset för kriminalhistoria är superstort, säger Aftonbladets Eric Tagesson som arbetat fram det senaste succéprogrammet.

Avsnittet om mästerrymmaren Ioan Ursut släpptes i går och har redan blivit en fullträff. Programmet slog till och med Carl Bildts sommarprogram i antalet nedladdningar. Aftonbladets reporter Eric Tagesson, som tillsammans med Fredrik Johansson arbetat fram materialet till programmet, förklarar succén med det stora kriminalintresse som just nu genomsyrar Sverige.

– Det i kombination med att det är ett väldigt välgjort program. Det följer P3 dokumentärs koncept samtidigt som Aftonbladets rättsredaktion har gjort en bra research. Ett lyckat koncept helt enkelt.

Spektakulär rymmare

I det senaste programmet bjuds lyssnaren på historien bakom Ioan Ursut. Under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet dominerades stundtals nyheterna om hans flykt från svenska fängelser.

– Det var ett väldigt uppmärksammat och spektakulärt fall. Alla som är över 30 känner till det här. Men det finns mängder av bakgrundshistoria som folk inte känner till. Det är helt enkelt en dramatisk berättelse, säger Eric Tagesson.

Hur känns det att programmet går bättre än Sommar i P1?

– Jättekul. Sommar är också ett fantastiskt program men det visar att kriminaljournalistik, som jag jobbar med till vardags, är stort. Samtidigt blir det en historielektion för lyssnarna.

Mer krim att vänta

Aftonbladet kommer att fortsätta att bjuda på krimsändningar i sommar. Den 27 juli sänds Miró-svindeln, om konstförfalskning i miljardklass, den 3 augusti sänds Örebromannen, om våldtäktsmannen som höll en hel stad i skräck.

ARTIKELN HANDLAR OM