Bärplockare hittade skelett efter människa

NYHETER

De två bärplockarna var ute och vandrade i skogen i Härjedalen på torsdagseftermiddagen.

Då hittade de ett skelett efter en människa.

Polisen larmades vid 14.30-tiden. Då hade två män som var ute och vandrade stött på kvarlevorna efter en människa i skogen ett par mil söder om Rätan i Härjedalen.

– Det var två människor som var ute på promenad i skogen när de råkade gå förbi och hittade det här skelettet, säger Tim Persson, vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.

Skelettet ska ha hittats en bra bit från närmaste farbara väg. Dether enligt polisen troligen legat i skogen en längre tid.

”Ett ben stack upp ur stöveln”

– Först såg jag en stövel. Det var inte så konstigt eftersom det kunde ju ha varit en älgjägare som kan ha tappat en stövel. Men ett ben stack upp ur stöveln. En liten bit bort låg den andra stöveln. Då tänkte jag ”vad i all världens tider är det här”. Sedan hittade jag även kraniet, berättar den ena mannen för Östersundsposten.

Enligt polisen hittades också något klädesplagg på fyndplatsen.

Polisen har under kvällen genomfört en teknisk undersökning på platsen. Under fredagen kommer polishundar att söka av närområdet.

– Vi ska se om vi kan hitta ytterligare delar. Under några år så kan både djur, väder och vegetation göra så att delarna sprids, säger Henrik Jonsson, vakthavande befäl i Jämtland.

Skelettdelarna kommer nu att skickas på analys för att försöka säkerställa identiteten.