Wales offentliggör 22 års UFO-historia

1 av 16
Mysteriet i Retford Klockan var 23.08 den 27 januari 2004, när Alex Birch fotograferade Retford Town Hall i Nottinghamshire. Då tänkte han inte på det, men sedan när han framkallade bilden märkte han en konstig prick strax ovanför ett fönster. Bilden skickades till UFO-avdelningen, som har förstorat, förminskat, vänt och vridit, men inte kommit fram till vad det är på bilden.
NYHETER

I Arkiv X sägs det att ”sanningen finns där ute”.

Nu gör den verkligen det.

Ute i cyberrymden.

22 års hemlighetsstämplat UFO-material har släppts av Storbritanniens försvarsministerium.

De ansvarar för landets försvars- och säkerhetspolitik, vilket bland annat innefattar de brittiska väpnade styrkorna.

Men det är inte Storbritanniens försvarsministeriums enda uppgift.

Tusentals sidor

Ett annat uppdrag, som det talas mer tyst om, är att hantera alla UFO-rapporter som inkommer.

I dag släpptes 22 års hemlighetsstämplat material, gällande UFO-rapporter i Wales. Sammanlagt är det 34 incidenter, som ska ha inträffat mellan 1985 och 2007 som offentliggörs.

Totalt cirka 8 600 sidor. Allt från en teckning av ett zeppelinliknande svävande skepp med ”discoljusstrålar” som flög över ett litet samhälle i mars 1994 till ett mystiskt fotografi på ett rådhus som förbryllat avdelningen.

Inga bekräftade UFO:n

Eldbollar, discokulor, cd-skivor. Beskrivningarna och skisserna är kreativa. En familj säger bland annat att de besöktes av utomjordingar i sitt hem som såg precis ut som tv-karaktärerna Mork och Mindy.

Försvarsministeriet konstaterar att ingen av de 34 rapporterna är bevisad vara föremål av utomjordisk art.

– Det är glädjande att det inte finns några bevis för att Storbritanniens luftrum ska ha invaderats av ovälkomna flygföremål, säger en talesperson för försvarsministeriet i ett pressmeddelande i samband med släppet.

Filerna får laddas ned gratis i en månad på National Archives hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM