Post it-kriget rasar i centrala Stockholm

Regeringskansliet svarade på utmaningen

1 av 8
Viktor Gustafsson, 27, och Bo Isaksson, 24, är två av dem på Projektplace som byggt ”Mega man” av post it-lappar på sitt kontorsfönster.
NYHETER

Post it-kriget har nått Stockholm.

Och Regeringskansliet står i skottlinjen.

– Det krävs att man är lite nördig, säger Bo Isaksson, på företaget som startade kriget.

Som många andra revolutionära idéer började det i Frankrike.

När 24-årige Bo Isaksson för en månad sedan läste om det franska företaget Ubisoft Montreuils post it-kamp mot grannen GNP Bank blev hann inspirerad.

Med femton minuter över i slutet av arbetsdagen satte han i gång.

Samma kväll blickade en neonrosa space invader av post it-lappar ut från Projectplaces kontor på Mäster Samuelsgatan.

Det visade sig vara startskottet. Nästa dag stirrade ytterligare en space invader tillbaka mot Bo från fönstret tvärs över gatan.

Någon hade svarat på utmaningen.

– Det var en oväntad men rolig överraskning att vi fick respons. Så vi svarade med ett pac man-spöke.

Sedan dess har kriget eskalerat. En prinsessa, Nintendos Luigi och Link från det klassiska dataspelet Legend of Zelda står nu uppradade mot varandra.

Bygget har engagerat hela kontoret, som haft långa diskussioner om vilka Nintendofigurer man skulle bygga härnäst.

Skåpen på företaget är nu nästan helt länsade på lappar. Bos kollega Viktor Gustafsson fick till och med köpa egna, svarta, post it-lappar för de mer avancerade figurerna.

IT-avdelningen svarade

Den som tycker att lappandet är ett slöseri med värdefull arbetstid kan ta upp saken med Bos och Viktors chef Mattias Hällström. Företagets grundare har nämligen själv glatt deltagit i skapandet.

– Folk leker för lite på jobbet. Det är jätteviktigt att ha roligt, annars mår man inte bra. Detta har skapat en enorm energi på kontoret, säger Mattias Hällström.

Vilka de mystiska motståndarna tvärs över gatan är vet man inte helt säkert. Men byggnaden tillhör Regeringskansliet. Enligt en förbipasserande ska det handla om IT-avdelningen.

På Regeringskansliet vet man inte vem som ligger bakom Link och space invader-figurerna.

– Fast nu har det varit tyst från dem ett tag. Vi byggde en count down där vi räknade ner till game over. I går satte vi upp "PP wins". Vi hoppas att det ska få i gång dem igen. Det har varit roligt.

ARTIKELN HANDLAR OM