Här går Daniel på bal med svägerskan

1 av 5
Prins Daniel och Prinsessan Madeleine deltar i en Royal Gala Dinner i New York.
Renée Lundholm, chef för Svensk-amerikanska handelskammaren och styrelseordförande Henry E. Gooss välkonar dem.
NYHETER

Prins Daniel är på plats i New York utan gravida kronprinsessan Victoria vid sin sida. Men i går fick prinsen sällskap av sin svägerska prinsessan Madeleine på röda mattan.

För Aftonbladet berättade han om hur mycket han ser fram emot att bli far.

– Det känns jättebra att bli pappa, säger prinsen.

Prins Daniel befinner sig just nu ensam på en längre resa i USA. Gravida prinsessan Victoria fick stanna hemma i Sverige och vila upp sig medan prinsen besöker både Washington och nu New York.

Ser fram emot att bli pappa

På tisdagen anlände prinsen tillsammans med sin svägerska, prinsessan Madeleine på röda mattan. Kungligheterna var på plats för en bal som hölls av Svenska Handelskammaren. Prinsessan Madeleine strålade i en svart guldglittrande klänning med svepande dekolletage och sjöjungfrukjol. Prins Daniel berättade för Aftonbladet att han ser fram emot att bli pappa.

– Det känns jättebra, sa prinsen.

Minglade med Martha

Madeleine och Daniel minglade med både amerikanska och svenska kändisar. Med på balen var bland annat matgurun Martha Stewart och kändiskocken Marcus Samuelsson.

Resan är Daniels första utan prinsessan Victoria. Men prinsen verkar klara sig bra på egen hand. Under tisdagen besökte Daniel Harlem Children’s Zone, en organisation som bland annat driver en skola för fattiga barn. Organisationen driver ett projekt för att öka medvetande kring hälsosam mat, något som är en av prinsens stora hjärtefrågor. Daniel hälsade glatt på flera av barnen som blygt presenterade sig för den svenska prinsen.

Därefter åt prinsen lunch på restaurangen Red Rooster, som drivs av kocken Marcus Samuelsson.

– Det känns väldigt bra att vara här, säger prins Daniel till Aftonbladet under lunchbesöket

Hur är det att resa utan kronprinsessan Victoria?

– Jo men det fungerar bra, säger prins Daniel.

”Prinsen var trevlig”

Med på mötet var även före detta TV4-meterologen Tone Bekkestad som ska föreläsa på Svenska Handelskammarens konferens som prinsen besöker under onsdagen.

– Prinsen var väldigt trevlig, säger hon till Aftonbladet.

Kocken Marcus Samuelsson hyllade prinsen efter besöket.

– Det är fantastiskt att ha honom här, vi hade jättetrevligt. Det är ett stort möte för oss. Vi hade en fantastisk konversation och han är en fantastisk människa. Han tog sig tid och lyssnade när vi berättade om Harlem och vårt område.

Rörd av historierna

På tisdagseftermiddagen besökte prinsen den svenska organisationen Mando group, som driver ett program för att hjälpa personer med olika typer av ätstörningar. Prinsen var märkbart rörd av patienternas historier.

– Det var vackert, kommenterade Daniel.

I dag håller prinsen ett öppningstal på Svenska Handelskammarens stora konferens med temat grön och nyttig mat, där även prinsessan Madeleine medverkar.

Helena Zachariasson

ARTIKELN HANDLAR OM