Död kvinna hittad på drottningens ägor

NYHETER

LONDON. Den brittiska kungafamiljen skakas av ett mystiskt mordfall.

En död kvinna har hittats på drottningens ägor.

Inte långt därifrån har drottning Elizabeth firat både jul och nyår med sin familj.

Kroppen hittades i förrgår i skogen nära byn Anmer, i det brittiska landskapet Norfolk i östra England.

En man ute på promenad med sin hund larmade polisen i söndags, men än finns inga indikationer från polisen om vad kvinnan kan ha dött av, skriver Daily Mail.

– Det här kan bli en komplex utredning. Kroppen har legat där en tid. Omständigheterna tyder på att det här är ett mordfall och vi går nu igenom personer som rapporterats som saknade, sa poliskommissarie Jes Fry under en presskonferens och konstaterade att man också undersöker så kallade cold case-fall från hela landet.

Brottsplatstekniker i vita skyddsdräkter fortsatte under tisdagen att säkra spår i ett stort avspärrat område på ägor som tillhör kungafamiljens herrgård Sandringham. Bara en dryg kilometer därifrån har drottning Elizabeth II firat jul och nyår tillsammans med sin familj. Drottningen och prins Philip använder Sandringham som sin bostad under julhelgen och kommer att stanna till slutet av januari, uppger CNN.

Enligt Evening Standard hittades kroppen på samma del av herrgårdens ägor där drottningen brukar rida sina hästar, bara några hundra meter från det kungliga stuteriet där hennes tävlingshästar tränas.

– Det är jättemärkligt att ingen tycks veta något om det här. Här brukar alla veta allt om vad som pågår, säger en person som arbetar på ägorna till Evening Standard.

En annan person som bor nära området där kroppen hittades berättar:

– Området används bara av folk som arbetar i närheten, folk med hund och lokalinvånare. Vi är alla lite överväldigade om jag ska vara ärlig.

I eftermiddags fördes kroppen till ett sjukhus i närheten där obduktionen ska genomföras.