Visade mordet på sin dotter på Skype

NYHETER

LONDON. En norsk kvinna filmade mordet på sin egen dotter.

I Storbritannien satt hennes pojkvän och följde händelsen via Skype.

– Hon hävdar att han instruerade henne att göra det, säger åklagaren Kristin Rusdal.

Den 26-åringa kvinnan sitter häktad i Oslo anklagad för att ha tagit livet av sin då ettåriga dotter en sen oktobernatt 2010, skriver Sun.

Under ett videosamtal med pojkvännen i Storbritannien ska hon ha hämtat en tiolitershink med vatten och hållit ner dotterns huvud tills hon slutade andas.

Förhördes av Scotland Yard

Dagarna före jul flög norsk polis till London för att förhöra pojkvännen med hjälp av Scotland Yard.

– De har samma grundberättelse, men med vissa olikheter, säger åklagaren Kristin Rusdal enligt Sun.

– Hon hävdar att han instruerade henne att göra det, medan han säger att de mer eller mindre kom på det tillsammans under en diskussion om hur flickan skulle disciplineras.

Pojkvännen, en 33-årig man som ännu inte namngetts av brittiska eller norska medier, är inte flickans far. Han har bara träffat kvinnan vid ett tillfälle och parets romans har i stället utvecklats via regelbunden kontakt över nätet.

Nekar till dråp

I polisförhör har kvinnan nekat till dråp och sagt att hon bara varit ute efter att uppfostra flickan.

– Hon kan inte minnas om det var för att hennes dotter inte ville sova eller om det var för att hon lydde sin mor på ett annat sätt, säger Rusdal till VG.

När flickan slutat andas ringde mamman efter ambulans och påstod att dottern ramlat i hinken av misstag och svalt massa vatten. Hon förklarades död ett dygn senare på sjukhuset.

Pojkvännen kan utlämnas

Polisen fattade genast misstankar mot modern vars berättelse inte tycktes gå ihop.

– Bland annat reagerade vi på hur ett barn skulle ha kunnat hamna i en bytta utan att den välte. Det var flera omständigheter som inte stämde, säger åklagaren.

Kvinnan står åtalad för dråp och norsk åklagare överväger att begära pojkvännen utlämnad misstänkt för medhjälp till dådet, skriver Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM