Bungylinan brister – 111 meter över floden

NYHETER

Hennes liv hängde på en skör tråd – som gick av.

Men mirakulöst nog överlevde 22-åriga Erin Langworthy bungyjump-hoppet från 111 meters höjd.

– Det bara svartnade för ögonen, säger hon.

22-åriga Erin Langworthy från Australien var på semester i Zimbabwe, när hon bestämde sig för att krydda nyårsaftonen med att hoppa bungyjump, skriver 9News.

Men mitt i hoppet, 111 meter över Zambesifloden på gränsen mellan Zimbabwe och Zambia, gick linan av. Chockade åskådare på Victoria Falls-bron kunde bara se på när Erin störtade mot en säker död i de starka strömmarna.

– Det bara svartnade för ögonen, säger hon till 9News.

Kunde inte andas

Mirakulöst nog överlevde hon fallet – men faran var inte över för det.

– Jag landade med benen fastsurrade och var sedan tvungen att simma över till Zimbabwe-sidan (av floden) genom strömmarna. Det var ganska läskigt eftersom linan flera gånger fastnade i sten och bråte, säger hon.

– Till sist var jag faktiskt tvungen att simma ner och lossa bungylinan från vad den nu fastnat i för att kunna nå upp till ytan igen.

När hon dragits upp ur floden lades hon på rygg. Allt vatten hon fått i sig gjorde att hon till en början inte kunde andas.

Filmades av svenska Rebecka

– Men sen rullade de över mig på sidan, och då började jag hosta upp vatten och blod, säger Erin Langworthy.

Händelsen filmades av Erins svenska kompis Rebecka Larker-Jonsson, 20, som hoppade precis före Erin.

Enligt den lokala polismästaren Brenda Muntemba vårdades Erin på Victoria Falls-kliniken i Zimbabwe innan hon flögs vidare till Sydafrika. Bortsett från kraftiga blåmärken undkom hon mardrömsupplevelsen utan allvarligare skador.

– Det är ett mirakel att jag överlevde, säger hon.