KD i möte om Ove Tove

Krav på stabchefens avgång

NYHETER

Ove Tove gick till hård attack mot Mats Odell (KD) och petades sedan från sin post.

Bakom pseudonymen fanns Göran Hägglunds närmaste man – stabchefen Henrik Ehrenberg.

När Kristdemokraternas verkställande utskott möts i kväll kräver tunga kristdemokrater att frågan utreds ytterligare.

I förra veckan uppdagades det att Henrik Ehrenberg – KD:s stabchef och Göran Hägglunds närmaste man – gått till attack mot flera meningsmotståndare på nätet under pseudonymen Ove Tove. Bland de som attackerades fanns bland annat Mats Odell, som har utmanat Göran Hägglund om partiledarposten.

Ska försvara sig

Efter att Ehrenberg erkänt beslutade partitoppen att peta honom och ge honom andra arbetsuppgifter i regeringskansliet. Men Bengt Germundsson, som sitter med i partiets verkställande utskott och som öppet stöttat Odell, vill att frågan utreds ytterligare och ska i kväll ta upp ämnet när partitoppen har möte i Riksdagen klockan 18.15. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Ehrenberg själv få försvara sig på mötet.

Göran Hägglund själv har sagt att han fick reda på Ehrenbergs skriverier veckan innan jul, men samtidigt har han sagt att han inte fick den fulla bilden av det hela förrän i förra veckan.

Kampen har hårdnat

Kampen mellan Göran Hägglunds och Mats Odells anhängare har blivit allt hårdare den senaste tiden. Det är på Kristdemokraternas extra riksting i Västerås den 28 januari som striden ska avgöras. Valberedningen har föreslagit att Göran Hägglund ska sitta kvar och har dessutom föreslagit att Mats Odell ska petas som posten som andre vice ordförande.