Gåtan ska lösas efter mejltipset

NYHETER

I dag ska polisen knäcka gåtan med innebandypojken som lämnades av sin pappa.

En förälder har hört av sig till utredarna via mejl.

– Han ska kontaktas och förhöras, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

Foto: PATRIK LUNDIN
pojke Lämnad i kylan Pojken ska ha lämnats utanför arenan i Fyrishov av sin pappa. Orsak – han hade spelat för dåligt i innebandyturneringen.

Conny Eriksson, ledare för Sirius A-lag, säger sig ha hittat den gråtande pojken utanför Fyrishov i orange matchställ. Eriksson säger också att han använde pojkens mobil för att ringa pappan, och då fick svaret att ”sonen spelat så dåligt att han kunde gå hem”.

Ledare hotades

Erikssons vän Peter Bohlin pekade i sin blogg ut Åkersberga IBF som den klubb pojken skulle tillhöra. Ledarna där fick därefter ta emot hot och kränkningar och ordföranden kallades till kommunalrådet.

Då ändrade Bohlin sitt inlägg och tog bort klubbens namn.

– Det är olyckligt om ledare blivit hotade, det var aldrig syftet, säger han.

Åkersberga IBF:s ordförande Magnus Malmgren tillbakavisar Conny Erikssons uppgifter och tror att han blandat ihop två olika historier:

– Vi hade en pojke som blev sur under en match och stack i väg. Han hämtades av våra ledare på plats. Vid den tidpunkt Conny skulle ha träffat den andra pojken var alla våra killar hemma hos sig.

Flera förhörs

– Vi har lagt ner hundra timmar på att reda ut det här. Conny Eriksson måste reda ut detaljerna kring det här.

Nu kan polisen vara lösningen på spåren. En pappa till en pojke som var med på turneringen har hört av sig via mejl och ska nu förhöras.

– Vi jobbar med det här ärendet nu och har för avsikt att komma med information senare i eftermiddag när polisen har förhört ett visst antal personer, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen på tisdagen.

Aftonbladet har inte kunnat nå Conny Eriksson för ytterligare kommentarer.