Gammalt kärleksbrev dök upp på åker

NYHETER

Ett gammalt brev från 1862 dök plötsligt upp i en åkerkant i Halland i trettonhelgen.

Hur den 150 år gamla kärlekshälsningen hamnat där är fortfarande ett mysterium.

– Jag trodde först att det var något skräp som låg där, men sedan såg jag att det var ett brev, säger Susann Bollö som fann brevet när hon var ute och gick på åkern i Morup i Halland tillsammans med sin särbo.

Vid en första anblick trodde hon att det var skrivet 1962, men när hon kom hem och tittade närmare på det fyra sidor långa brevet såg hon att det var 100 år äldre, från 1862.

– Det var då det blev intressant och spännande, säger hon.

Brevet är daterat den 24 juli och är skrivet av en person som verkar heta Lina till hennes älskade Otto. Det ser ut att vara ortsdaterat i Ostende, en belgisk badort, vilket skulle innebära att kärleksparet var riktiga globetrotters på sin tid, eftersom även hennes älskade Otto framstår som en berest person som hänvisar till vistelser i både London och Paris.

De två första sidorna av brevet kunde Susann Bollö läsa och där framgick det tydligt att det handlade om ett kärleksbrev.

– Hon skriver väldigt kärleksfullt hur mycket hon tycker om honom och saknar honom.

Var brevet kommer ifrån vet Susann Bollö inte, men hon tror inte att det hade legat där särskilt länge eftersom det var i så pass bra skick.

– Det var ju den här stormen Emil precis innan så jag tror att det har blåst dit.

Vad händer med brevet nu?

– Hallands Nyheter har brevet just nu. Om jag hittar någon som det tillhör så kan den personen jättegärna få brevet. Annars behåller jag det, säger hon.