Willie dog i cancer

Nu åtalas föräldrarna

NYHETER

Trots att åttaårige Willie Robinson bad sina föräldrar att ta honom till doktorn vägrade de.

I mars 2008 dog han av Hodgkins lymfom – en form av cancer som de flesta blir helt återställda från.

Nu erkänner hans föräldrar anklagelserna om vållande till annans död, och riskerar åtta års fängelse.

Den 22 mars 2008 kollapsade åttaårige Willie Robinson i sitt hem i Cleveland i delstaten Ohio. Hans familj tog honom till sjukhuset, men Willies liv stod inte att rädda. Det visade sig att cancerformen Hodgkins lymfom hade spridit sig i hans kropp, och bara en timme efter att han kom in till sjukhuset dog Willie.

Loppbehandling

Nu erkänner hans föräldrar, Monica Hussing, 37, och William Robinson, 40, anklagelserna om vållande till annans död. Enligt åtalet ska de ha vägrat Willie vård – trots att han bad dem att ta honom till en doktor.

– De trodde att barnet hade svullna körtlar, säger Monica Hussings advokat John Luskin till CNN.

Enligt Luskin var Monica Hussings och William Robinsons skrala ekonomi också en anledning till att de inte sökte vård, men enligt åtalet tog föräldrarna under samma period med sin pitbull till veterinären för en loppbehandling, till en kostnad av 87 dollar.

– Det har varit en väldigt traumatisk upplevelse för alla involverade parter. Det är ett väldigt sorgligt fall, säger John Luskin.

Riskerar åtta års fängelse

Människor som diagnostiseras med Hodgkins lymfom och får behandling i tid har goda chanser att bli helt återställda.

– Om de bara hade tagit barnet till akuten och sagt att barnet var sjukt, hade personalen tagit hand om det. Personalens inställning är att "vi tar hand om det ekonomiska senare", säger doktor Otis Brawley, medicinsk chef på Amerikanska cancersällskapet, till CNN.

Domen mot Monica Hussing och William Robinson faller den 16 febrauri. De riskerar båda upp till åtta års fängelse.