Polis misstänks ha våldtagit polis

NYHETER

Poliserna hade gemensam efterfest.

Nu åtalas en 26-årig polis för att ha våldtagit en kvinnlig kollega.

– Det är klart att det här får uppmärksamhet, säger mannens advokat Anders Lysén.

En grupp Göteborgspoliser var den 15 juli i fjol ute och festade. Kvällen slutade hemma hos en kvinnlig polis. Till slut gick alla hem, förutom 26-åringen.

Medger samlag

Nu står han åtalad misstänkt för våldtäkt.

Enligt åklagaren vid riksenheten för polismål har mannen med våld tvingat till sig samlag, medan den kvinnliga polisen befann sig i ett hjälplöst tillstånd eftersom hon sov och var berusad.

26-åringen medger att ett samlag ägt rum, men enligt honom var det frivilligt.

Skador bevis

Förutom vittnesuppgifter finns skador på kvinnans kropp med som del av bevisningen. Bland annat finns blåmärken på insidan av låren. Skador finns även i kvinnans slida.

Enligt Anders Lysén nekar 26-åringen till att ha tillfogat blåmärkena, men uppger däremot att det är möjligt att han orsakat rispor i underlivet.

"Besvärande för honom"

Anders Lysén menar att det är särskilt besvärande för klienten att vara polis i sammanhanget.

– Det är inte roligt att bli åtalad för våldtäkt om man är polis. Det är en tragisk händelse och väldigt besvärande för min huvudman - det påverkar ju hans tjänstgöring. Om han fälls är det stor risk för att han blir av med jobbet, säger Anders Lysén.

Åtalet lämnades in i går. 26-åringen är polisaspirant och fortfarande i tjänst. Egentligen skulle han nu ha börjat jobba ute på fält, men mannen har i avvaktan på dom satts på en administrativ tjänst.