Köp ditt eget Colosseum

Renässanspalats till salu – för 290 milj

Foto: scanpix
Palatset byggdes in i ruinerna av den antika amfiteatern.
NYHETER

Till salu: ditt alldeles egna Colosseum.

Priset: 290 miljoner kronor.

Nu kan den penningstinna Rom- och Italien-fantasten göra ett verkligt kap.

Vad sägs om möjligheten att köpa sitt eget Colosseum, för den nätta prislappen 290 miljoner kronor?

Ett italienskt palazzo mitt i centrala Rom är till salu och renässanspalatset har byggts ovanpå ruinerna av en forntida romersk teater, skriver Daily Telegraph.

Magnifik utsmyckning

Palazzo Orsini har ägts av författaren Iris Origo, men säljs nu av hans familj. Utropspriset gör fastigheten till den dyraste som just nu är till salu i den italienska huvudstaden, men så är byggnaden också ganska unik.

På drygt 1000 kvadratmeter ryms en balsal, flera praktgemak utsmyckade med fresker, bibliotek, matsal, terrass, tre sovrum, två badrum, källare och en separat takvåning.

Men framför allt så är palatset byggt ovanpå Teatro di Marcello, som påminner om en mindre version av Colosseum.

Pryder fasaden

Teatern byggdes århundradet före Kristi födelse i sten och marmor och pryder nu delar av Palazzo Orsinis fasad.

– Källaren sträcker sig rakt ner i de uråldriga romerska valven. De kan omvandlas till gym, ett spa eller vinkällare. Det skulle vara en fantastisk plats för vinprovningar, föreslår mäklaren Gemma Bruce för Daily Telegraph.

Teatro di Marcello i sin tur uppges ha påbörjats på order av Julius Caesar, men blev inte färdigt förrän 11 år före Kristus under kejsar Augustus.

Den kunde ta 20 000 besökare men övergavs på 300-talet innan den först byggdes om till ett fort och senare till ett palazzo.