Nio kaniner borta på en vecka i Säffle

Foto: PETER BÄCKER
Sedan nyårsdagen är Molly borta. Diana Strömsmoen och hennes barn Fabian och Fanny har bara en tom kaninbur kvar.
NYHETER

Många barn i Säffle är ledsna i dag — nio kaniner har försvunnit på kort tid.

Polisens efterlysning i lokala medier har inte gett napp:

– Icke ett spår, säger Hasse Ericson, inspektör vid Säffle-polisen.

Foto: PETER BÄCKER

Dvärgväduren Molly, en kaninhanne med hängande öron, försvann på nyårsdagen från familjen Danielsson Strömsmoens villaträdgård i värmländska Säffle.

Först trodde familjen att ett rovdjur hade tagit kaninen, men den teorin höll inte eftersom det varken fanns blod- eller pälsspår.

Fler drabbade

När Mollys matte, 12-åriga Fanny Danielsson, skrev lappar som hon satte upp i flera matbutiker och lade i grannarnas brevlådor visade det sig att fler hade drabbats av samma sak. Mellan 28 december och 4 januari försvann fem ensamma kaniner och fyra kaniner som bodde tillsammans — utan ett spår.

– Fanny har varit jätteledsen. Precis som i alla andra hem är det barnen som är drabbade först och främst. Vi tänkte att 2012 skulle bli ett bra år, men det började inte så bra, säger Fannys mamma Diana Strösmoen.

Efterlyste tips

I helgen vände sig polisen i Säffle till de lokala medierna och efterlyste allmänhetens tips. Men ingen hörde av sig:

– Vi kan bara konstatera att de är borta ur burarna. Fem av försvinnandena var i östra delen av Säffle och ett i västra delen, säger Hasse Ericson, inpektör vid Säffle-polisen.

”Omöjligt”

Polisen i Säffle har inte varit med om något liknande tidigare, men har inte lagt ner några större resurser på att leta efter kaninerna:

– Det är omöjligt när vi inte har något att gå på. Man funderar på varför det har hänt, detta är något nytt för oss. Men vi har inget att gå på, och inga frågor att ställa till barnen. Vi hoppas att föräldrarna tar sitt ansvar och tröstar dem, säger Hasse Ericson.