Rekordpris för etta på Östermalm

Foto: PAVEL MAIRA
NYHETER

15 kvadratmeter för 1,5 miljoner kronor.

Det kan låta avskräckande – men minilyan i Stockholm såldes redan före visningen. 

Trots en osäker bostadsmarknad så såldes lägenheten på Östermalm för det mycket höga priset 100 000 kronor per kvadratmeter.

– Det är väldigt få lägenheter som säljs för ett sådant här kvadratmeterpris, säger mäklaren Daniel Broné på Notar Östermalm.

Såldes innan visningen

Lägenheten, som har både toalett med dusch samt kokvrå, var ett så pass hett objekt att den såldes flera dagar innan visningen skulle ha ägt rum.

– Folk ringde redan i mellandagarna och det slutade med att lägenheten såldes redan innan visning, säger Daniel Broné.

Vem vill betala så mycket för en så liten lägenhet?

– Trots den lilla ytan är lägenheten funktionell och sedan var det väldigt bra skick på den. Sedan ligger den på Östermalm som är ett av de mest eftertraktade områdena, säger Daniel Broné, som tillägger att den låga månadsavgiften också spelade roll.

Både singlar och par var intresserade av lägenhet, framförallt som övernattningsbostad. Köparen blev dock en ung kille som köpte lägenheten för det accepterade priset, 1,5 miljoner. Enligt mäklaren skulle han ha lägenheten som permanentbostad.

FAKTA

Andra dyra boenden

Världens dyraste studentlägenhet

I New York såldes en takvåning utmed Central park för den astronomiska summan 600 miljoner kronor. Lägenheten skulle användas som studentlägenhet.

Sveriges dyraste villa

2010 såldes Sveriges dyraste villa. Priset: 113 miljoner. Köparen: Saudiska staten.

Zlatan köpte dyraste huset i Malmö

För 30 miljoner köpte Zlatan Ibrahimovich den 500 kvadratmeter stora villan med utsikt över Öresund.

3 miljoner för 35 kvadratmeter

En etta på 35 kvadratmeter på Kammakargatan såldes 2006 för tre miljoner kronor. Kvadratmeterpriset knappa 86 000 kronor var då det näst högsta.

ARTIKELN HANDLAR OM