”Hon är rätt less på hela canceriet”

Bloggaren Annika Marklund är nyopererad

NYHETER

Krönikören och bloggaren Annika Marklund, 28, fick cancerbeskedet i höstas.

I går opererades hon.

– Det har varit undantagstillstånd, säger sambon Ronnie Sandahl.

Annika Marklund.

Annika Marklund är tagen efter torsdagens operation.

– Hon har fullt upp med att återhämta sig. Operationen gick så bra som den kunde, nu hoppas vi att resten av behandlingen går lika bra. Vad som händer sen beror på vad provsvaren visar, säger hennes sambo Ronnie Sandahl, också Aftonbladet-krönikör.

Upptäcktes i höstas

Det var i slutet av november som Annika Marklund mötte läkaren på Nyköpings lasarett som gav henne beskedet att hon hade livmoderhalscancer. Med sig i rummet hade hon sin mamma Liza Marklund, styvpappan Micke Aspeborg och sambon Ronnie Sandahl.

– Läkaren sa bara: Tyvärr, du har cancer. Vi skickar dig vidare, sade Annika Marklund, framgångsrik bloggare som varit kolumnist i Aftonbladet och skrivit krönikor i Sofis mode i tre år, till Aftonbladet .

"Ingen anledning att hålla det hemligt"

Bloggen har sedan dess präglats av en vilja att ta vara på tiden - och att råda andra unga kvinnor att gå på regelbundna cellprovtagningar. Hon har hela tiden varit öppenhjärtig om cancern i sin blogg.

– Det finns ingen anledning att hålla det hemligt att man blir sjuk i cancer. Vi har haft en väldig tur. Man blir ödmjuk av sånt här. Nu hoppas vi att allt ska bli mer vardag. Det har varit lite undantagstillstånd nu under hösten, säger Ronnie Sandahl.

Tacksam för hälsningar

Än är inte sjukhusvistelsen över. Annika Marklund blir förmodligen kvar på sjukhuset ett par dagar för att vila upp sig. Enligt sambon är hon nu "rätt less på hela canceriet".

– Jag ska hälsa från Annika att hon är tacksam för alla hälsningar på bloggen, säger Ronnie Sandahl.