Skickade nödrop på Twitter och Facebook

Rose Metcalf var en av de sista kvar ombord på kryssningsfartyget

NYHETER

Mitt i natten skickade Rose Metcalf ett nödrop via Twitter och Facebook: Jag är en av de sista överlevande kvar på det sjunkande fartyget. Be för att vi ska bli räddade".

Total panik utbröt på lyxkryssaren när den gick på grund – mitt under middagen.

Rose Metcalf.

Den dramatiska olyckan inträffade när passagerna på Costa Concordia höll på att äta middag vid 21.30-tiden i går kväll. Först skakade det till, sedan slocknade alla lampor.

– Ljuset slocknade, saker och glas föll från borden, säger passageraren Mara Parmegiani Alfonsi, enligt Corriere della Sera.

"Mammor ropade på barn"

Överlevande vittnar om panikscener på det sjunkande fartyget. Barn grät, människor började springa mot utgångar, kastade sig i panik i det iskalla vattnen, andra ramlade in. Mellan 100 och 150 personer hittades i vattnet när räddningspersonalen kom till platsen.

– Allt började skaka, ljuset slocknade och folk skrek på hjälp, säger Ilaria, 23 och Safa, 22, till Corriere della Sera.

–  Det mest dramatiska var att höra mammor ropa på sina familjemedlemmar, framför allt sina barn. Det var kolsvart, vi visste inte vad vi skulle göra, säger de.

Skickade nödrop

Balletdansösen Rose Metcalft blev kvar på fartyget efter att de första räddningsbåtarna gett sig iväg.

Hon skickade ett nödrop via Twitter och Facebook:

”Jag heter Rose, det är fredag den 13 och jag är en av de sista överlevande kvar ombord på det sjunkande fartyget vid italienska kusten. Be för att vi ska bli räddade”.

Hon bifogade en bild i sitt nödrop.

Andra ögonvittnen berättar att det såg ut som när Titanic sjönk: man såg livlösa passagerare i vattnet, det rådde total panik.

– Det var som en film, vi kunde inte tro våra ögon, berättar en journalist som fanns ombord, enligt Il Messaggero.

– Fartyget var mycket nära kusten, även de boende i närheten hörde när det hände. Strax efter olyckan inträffade ryckte de ut för att hjälpa, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM