Grävde tunnel i ett halvt år – för 65 000 kronor

Tunneltjuvarnas bankomatkupp blev ett fiasko

Foto: Reuters
Den 30 meter långa tunneln ledde rakt in till en videobutik där det fanns en bankomat.
NYHETER

LONDON. Inbrottstjuvarna grävde en 30 meter lång tunnel.

Men efter sex månaders hårt arbete måste bankomatstölden ändå ses som ett fiasko.

Bytet blev bara drygt 65 000 kronor.

Förberedelserna för den avancerade kuppen tros ha börjat redan för fyra år sedan –  men den genomfördes först i förra veckan. I augusti 2007 hittade arbetare på handelsplatsen utanför Manchester en 18 meter lång tunnel.

Ledde till videobutik

I somras började inbrottstjuvarna gräva och någon gång mellan den 2 och 3 ­januari i år ska jobbet ha ­avslutats. Då ledde den 30 meter långa tunneln från ett dike, under en videobutik och upp till bankomaten som var inrymd i butiken.

Enligt tidningen Independent har små hål borrats – i butiksgolvet och polisen misstänker att rånarna ­använt teleskopkameror för att se hur långt de kommit med grävandet.

Tunneln har stöttats upp med balkar och försetts med lampor och för att ta sig upp till bankomaten var inbrottstjuvarna tvungna att borra sig igenom det omkring 40 centimeter tjocka betonggolvet. Totalt uppskattas arbetet ha tagit ett halvår.

”Måste verkligen velat”

– De måste verkligen ha velat ha den här bankomaten med tanke på allt arbete de lagt ner. Man kan bara undra hur de reagerade när de insåg att det bara fanns 6 000 pund i den, säger en källa till The Sun.

Bankomaten hade ­nämligen inte fyllts på ­under mellandagarna. ­Totalt ­misstänks inbrottstjuvarna alltså ha kommit över lite drygt 65 000 kronor, jämfört med de 220 000 kronor som bankomaten normalt innehåller.